La Société Générale de Banque va ser una de les primeres entitats bancàries estrangeres que es van establir a la Plaça de Catalunya. Fou a l'any 1919 quan inauguraren la seva seu al número 20, al bell mig de la vorera mar de la plaça. Aquesta nova seu va requerir d'una actuació sobre l'antiga Casa Joan Pou (1873) que fou rehabilitada a fons seguint un projecte de l'arquitecte Bonaventura Bassegoda i Amigó (1862-1949) [1]. Des de la plaça estant, l'element més significatiu de la reforma va ser el terminal afegit sobre el cos central de la façana, que va incorporar un frontó amb el nom de l'entitat en relleu. Començava una llarga etapa de presència del banc francès a la Plaça Catalunya.
*1919.- Anunci de Société Générale de Banque publicat a La Vanguardia en ocasió de l'obertura de les seves dependències a Plaça Catalunya 20.
La història posterior a la desaparició de l'edifici de la Société (i potser molta gent no n'és conscient) acabarà amb l'aparició sobtada d'una figura terrorífica en escena. L'entitat bancària francesa va enderrocar el vell edifici a l'any 1977 per construir-ne un de nou, obra de Xavier Busquets i Sindreu, amb façana de maó vist, vidre i alumini on va continuar mantenint les seves oficines financeres. A l'any 2000 però, l'inefable Nuñez y Navarro va comprar l'immoble i el rei de les cantonades va poder presumir d'estar present a la Plaça Catalunya.
[1].- Bassegoda, Joan et alt.. L'obra arquitectònica de Pere, Joaquim i Bonaventura Bassegoda (1856-1934). Reial Acadèmia Catalan de Belles Arts Sant Jordi. 1995.
[1].- Bassegoda, Joan et alt.. L'obra arquitectònica de Pere, Joaquim i Bonaventura Bassegoda (1856-1934). Reial Acadèmia Catalan de Belles Arts Sant Jordi. 1995.