RESTITUCIONS, RECUPERACIONS I RESURRECCIONS

dissabte, 17 de desembre del 2011

ELEPHAS. Bar Scotch. Gran Via 649 (1960's-1970's)


*1960's.- Publicitat de l'Elephas. (Gentilesa de Maribel Gómez García).


Cap a la meitat dels anys 1960's juntament amb l'arribada de les boites i els pubs, varen començar a proliferar també a Barcelona els bars scotchs. El whisky diferent al Dyc (marca nacional per excel·lència) era cada cop més apreciat i en aquesta mena de locals es podia gaudir de les millor marques d'escocesos i bourbons americans.
L'Elephas, situat a la Gran Via tocant a Bruc i molt aprop del Ritz, va començar a tenir un cert renom cap a la segona meitat dels 1960's. Es nodria en gran part d'una clientela gai que aleshores tenia molt més dificil trobar llocs d'ambient fora del gairebé obligat perímetre de Ciutat Vella.
Amb una decoració ideada per Pedro Fradera Lalueza i objectes d'art de Gifre & Escoda, l'Elephas va fer una important inversió en l'equip de música i el so era un dels millors de la ciutat en aquests tipus de locals. A la publicitat es feia esment de l'Stereo Sound com una de les excel·lències de l'ambient del local.


Un cendrer de vidre amb el logotip del local (Font: Col·lecció de Juan M. Guinart).

5 comentaris:

  1. Recuerdo con cariño y placer este "antro" inigualable en Barcelona. En especial la mesita que quedaba a resguardo de las miradas bajando la escalera a la izquierda. El incombustible camarero de pelo largo blanco con andar parsimonioso y discreción asegurada. El barman de la barra de conversación fluida y la coincidencia con Paco Morán y su perrito que hacía las delicias de la clientela de barra. Inolvidable y añorado.

    ResponElimina
  2. Jo hi anava amb el que, ara es el meu marit, sobre 1987 era molt original....i tranquil...pero jo crec que en aquesta epoca no era un pub gay...almens jo no n'era conscient.

    ResponElimina
  3. Jo el recordo, més aviat, com un local que afavoria la relació, fins a un cert punt íntima per l'època (anys 70), de les parelles, i és molt possible que això afavorís, no n'era conscient, que s'hi apuntés una clientela gai, però diria que no com a tret característic.

    ResponElimina