RESTITUCIONS, RECUPERACIONS I RESURRECCIONS

diumenge, 10 de febrer del 2013

CINE PALADIUM. Rambla del Caçador. (1967 - 1983)

 

La sala de cinema més popular del barri de la Guineueta fou el Paladium, construida el 1966 i oberta a l'any següent, poc després que s'acabessin de construir els blocs d'habitatges del polígon que dóna nom al barri. Era situada al capdamunt de la Rambla del Caçador tocant a Via Favència. La façana era tota de formigó formant una textura de quadrats i rectangles alineats. L'aforament del local era de 983 butaques i el seu primer propietari fou Pascual Graneri, gerent de l'empresa Servicios Industriales y Recreativos S.A
En la seva primera etapa, fins a mitjans dels anys 1970's, la sala era de reestrena i oferia els clàssics programes dobles en sessió contínua.  Però el Paladium va canviar radicalment a partir de novembre de 1976 quan va ser adquirit per l'empresa Cinesa, que el va reorientar com a sala d'estrena. En els primers anys s'hi programaren estrenes de pel·lícules eròtiques inèdites al país. Els veins de Nou Barris ja no tenien que desplaçar-se obligatòriament al centre de la ciutat per veure algunes de les últimes novetats de la cartellera.  De fet, se la podia considerar la sala d'estrena més perifèrica. Posteriorment pel·lícules inoblidables com  La guerra de las galaxias, Apocalipsis NowLas aventuras de Enrique y Ana o Porky's van ser estrenades al Paladium, que va tancar portes definitivament el 26 de juny de 1983 amb la projecció de El rey de la comedia i Cromosoma 3.. Avui es pot veure encara l'estructura de l'antic cinema que acull un supermercat i un pàrquing.

5 comentaris:

  1. Este cine de la Guineueta está lindando con el barrio de Canyelles o Guineueta Vella- En el youtube se puede ver un documental del año 1974 que explica, o mas bien denuncia, la situacion de indefension que sufren los vecinos cuando el Ayuntamiento decice abrir el Cinturón de Ronda y construir un poligono de viviendas que substituya sus casas.
    http://www.youtube.com/watch?v=k_LtcF1RFrU

    ResponElimina
  2. este local no se convirtio en una discoteca?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivamente, fue discoteca y con algunos conflictos incluidos.

      Elimina
    2. El cine Palladium nunca fue discoteca, al cerrarlo Cinesa se convirtió en parking, que sigue siéndolo hasta la fecha, el único baile que estuvo en la zona fue el club Madison hoy un Casal de Avis,igual lo confundes con la discoteca de Sabadell, vivo en el bloque de enfrente hace 50 años y te puedo decir que conozco toda su evolución.

      Elimina
  3. Pues yo recuerdo la discoteca Madison, una de las ultimas actuaciones fue de Antonio Machin.



    ResponElimina