RESTITUCIONS, RECUPERACIONS I RESURRECCIONS

divendres, 27 de febrer del 2015

AMERICAN HOUSE. Pelai 56. (1926-1929)

Agraïments a EMILIO GÓMEZ FERNÁNDEZ i FRANCISCO ARAUZ

*1926.- Una composició de tres imatges en les que es pot comprovar l'espaiós i luxós interior de la botiga de l'American House. (Fotos: Merletti. La Hormiga de Oro)

El 17 de desembre de 1926 l'actiu comerciant Tomas Bonnin Armstrong (1889-1970) va obrir al número 56 del carrer Pelai una gran botiga d'objectes de regal coneguda amb el nom d'American House. L'establiment va ser ràpidament considerat com un dels més moderns i luxosos de la ciutat. Disposava de seccions de rellotgeria, joieria, orfebreria, perfumeria i de tota mena d'objectes de regal per a la llar i per a l'ús personal. La decoració interior va ser ideada pel mateix propietari i evocava paisatges novaiorquesos i nordamericans que s'associaven a la riquesa i la prosperitat. Una gran filera de vitrines curulles de peces exposades rera de taules de fusta noble, per atendre personalitzadament als clients asseguts en cadires, presidia la grandària del local i li conferia un cert aspecte aristocràtic. 

*1926.- Notícia de la inauguració de l'American House publicada a l'edició del diari La Vanguardia del dia 18 de desembre d'aquell any.


*1927.- Anunci del primer aniversari de l'establiment (Font: Hemeroteca La Vanguardia)

Al febrer de 1929 el Photomaton va ocupar el local de l'American House a Pelai 56 i posteriorment al 1931 ho va fer la Perfumeria Pelayo. Gaspar Bonnin va succeir al seu pare al front de tots aquests negocis que s'integraven en l'empresa Cobosa (Comercial Bonnin S.A.), que també era propietària de locals mítics com el Salón Rosa i La Perla  Mallorquina ambdós al Passeig de Gràcia.

*1930.- Liquidació de productes de l'American House un cop desapareguda la botiga del carrer Pelai.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada