RESTITUCIONS, RECUPERACIONS I RESURRECCIONS

dissabte, 7 de març del 2015

JARDINES GRANADA. Sala de Festes. Ball. Diagonal 543 (1955-1967)

Agraïments a FRANCISCO ARAUZ



*1964.- Imatge aèria del final del carrer Entença. En el quadrat vermell la sala de festes Jardines Granada, a la part inferior esquerra el Col·legi Pare Manyanet, a la part superior Sant Joan de Déu i a l'angle superior dret la Diagonal. (Foto: Fons TAF / ANC) 

Situada a la vorera mar de la Diagonal fent cantonada amb el final del carrer Entença i molt aprop del popular Bikini, la sala de festes Jardines Granada va obrir portes el 1955 per afegir-se a l'àmplia oferta d'oci de locals de ball a l'aire lliure del tram de la Diagonal que s'estenia més enllà de l'actual plaça Francesc Macià en direcció al Palau de Pedralbes.
Tot i ser un local menys conegut que altres de la zona, per l'escenari dels Jardines Granada van desfilar artistes internacionals com Isa Pereira, Vida Bendix o Ker Jöelle, 

*1955.- Anunci de la Revetlla de Sant Pere d'aquell any (Font: Hemeroteca La Vanguardia

*1955.- Aquell estiu actuava als Jardines Granada l'artista brasilera Isa Pereira. (Font: Hemeroteca La Vanguardia


*1960's.- Saló d'estiu dels Jardines Granada (Gentilesa de Salvador Font i Nita)

*1960's.- Saló d'hivern interior del local. (Gentilesa de Salvador Font i Nita)

Al desembre de 1962  s'hi va celebrar un festival de ball (Fantasía de ritmos) amb twist i madison i les cançons d'Armonía Montez. El local subsistiria fins a l'any 1967.

*1965.- Els Jardines Granada tampoc es van escapar de les sancions governatives per ultrapassar la frontera de la decència i els bons costums que imposava el franquisme. En aquest retall de premsa es dóna noticia d'una multa imposada al local, juntament amb d'altres habituals en aquest tema com El Molino o Paman's.  (Font: Hemeroteca La Vanguardia





3 comentaris:

  1. La primera foto pertany al periode 1964-1967, quan ja existia l'edifici principal del Col.legi Pare Manyanet al carrer Entença i encara no l'edifici del carrer Prat d'en Rull.
    Font: http://www.lescorts.manyanet.org/index.php/identitat/el-col-legi/historia

    ResponElimina
  2. El meu pare Hi había treballat de cambrer.

    ResponElimina
  3. El meu avi també. Com es deia el teu pare?

    ResponElimina