RESTITUCIONS, RECUPERACIONS I RESURRECCIONS

dimecres, 5 de juliol del 2023

BRASSERIE FLO. Restaurant. Jonqueres 10. (1982-2021)


Obert el 1982 als baixos de la Casa fàbrica Vermell-Martí del carrer Jonqueres número 10, un edifici de mitjans del segle XVIII que antigament havia estat ocupat per diverses fàbriques i activitats industrials. Aquest va ser el primer establiment que el grup parisenc Flo va obrir fora de França. Amb el pas dels anys, la cadena va arribar a disposar de més de 35 restaurants dispersats per diversos països del món. El Flo de Barcelona disposava d'aquest ampli local de grans dimensions que podia aplegar fins a 250 comensals en les seves diverses estances, espais privats i menjadors. La decoració art nouveau evocava el modernisme parisenc. Antoni de Moragas i Spà va ser el responsable de l'interiorisme en el que destacava especialment el model de làmpada coneguda com Vaghe Stelle.

*1990's.- La Brasserie Flo als baixos de la Casa fàbrica Vermell-Martí.

La làmpada Vaghe Stelle dissenyada per Moragas i Spà

El restaurant va iniciar el seu camí oferint una cuina estrictament francesa, si bé amb el pas dels anys va anar evolucionant fins incorporar també a la carta plats de cuina mediterrània i catalana. Les mariscades eren una de les seves especialitats.

*2000's.- Un dels menjadors de la Brasserie Flo on hi podem veure les làmpades Vaghe Stelle penjades del sostre

L'amplitud del local hi permetia la celebració de grans banquets d'empresa i festes fanmiliars amb sales per a grups nombrosos i àpats de negocis. A partir de la segona dècada del segle XXI el negoci va entrar en pèrdues i va entrar en una certa etapa de decliu i decadència, que es va fer més palesa amb l'esclat de la pandèmia del COVID-19, que va suposar l'estocada final i va precipitar el seu tancament i desaparició.    

*2010's.- Logotip del Flo en els seus últims anys.

4 comentaris:

  1. Un restaurant excelent i molt ben decorat, malauradament situat en un dels carrers més lletjos de Barcelona.

    ResponElimina
  2. Quan els pares van fer 50 anys de casats hi vam anar a dinar tota la familia i en guardo un molt bon record. No solament pel menjar i el servei sino també, per la seva bellesa com a restaurant. Gràcies Flo!

    ResponElimina
  3. Jo Hi vaig treballar l any 1989 com cambrer, va ser una molt bona escolar per mi, el director era el Sr. Bonilla i de caps de sala Srs Gonzalo, Paredes i Cuende. Bona cuina françesa.

    ResponElimina