diumenge, 12 de juliol del 2020

CINEMA SIBÈRIA. Paral·lel / Nou de la Rambla. (1934)


Una sala de cinema, si més no singular, fou la que es va inaugurar a l'estiu de 1934 al costat del Teatre Apolo, a la cantonada entre el Paral·lel i el carrer Nou de la Rambla (conegut aleshores com Conde del Asalto). A la publicitat de l'època, el cinema figurava localitzat al número 111 d'aquest últim carrer.
La singularitat del local s'explica per dos aspectes. D'una banda per ser una de les primeres sales de la ciutat en assajar la modalitat avui coneguda com cinema a la fresca (projeccions a l'aire lliure). L'altra característica fou la curta durada d'aquest local, que només va projectar pel·lícules durant els mesos de juliol i agost de 1934.
Després d'una probablement frustrada inauguració en les vigílies de la revetlla de Sant Joan, si ens cenyim als anuncies de la cartellera, tot apunta a que la veritable posta en marxa del local no es va produir fins el 6 de juliol amb un programa integrat per 3 cintes: La hermanita silenciosa, de la qual no n'hem pogut obtenir cap referència, El tigre del Mar Negro (The World and the Flesh) un film nordamericà anticomunista, ambientat en la revolució russa de 1917, amb George Bancroft i Miriam Hopkins i Soltero inocente (A Bedtime Story) una comèdia musical nordamericana protagonitzada pel francès Maurice Chevalier i Helen Twelvetrees.  

*1934.- Primer anunci d'inauguració del Cine Sibèria a les planes de l'edició de La Vanguardia del dia 20 de juny d'aquell any. 

*1934.- El segon anunci d'inauguració, a La Vanguardia del dia 6 de juliol d'aquell any, incloïa les pel·lícules que s'hi projectaven. 


*1934.- The world and flesh presentada en castellà com El tigre del Mar negro i Soltero Inocente van ser dues de les pel·lícules que van inaugurar el Cine Sibèria.

Com molt bé assenyala Enric H. March en el seu blog Bereshite  no s'han trobat imatges del Sibèria i tot fa pensar que la raó de la seva efímera existència rau en el fet que al mateix lloc hi van començar a ser instal.lades les primeres Atraccions Apolo a partir de l'any següent.

*1934.- Retall de la cartellera de cinema de La Vanguardia del dia 16 de juliol amb la programació del Sibèria.

El Sibèria canviava contínuament de programació oferint diàriament tres films en sessió de nit. L'últim dia d'agost de 1934 va aparèixer per última vegada a la cartellera d'espectacles i, com s'ha comentat, a partir d'aquella data ja mai se'n sabria res més.


*1934.- Darrera aparició del Sibèria a la cartellera de La Vanguardia el dia 31 d'agost.