dilluns, 13 de maig del 2019

L'OLLA DEL TORRENT. Creperia-Bar. Torrent de l'Olla 106. (1979-2019)

Agraïments a DOMINGO ARIMANY i MERITXELL CARRERAS 


Fent una enginyosa juguesca semàntica amb el nom del carrer, L'Olla del Torrent va néixer l'últim dia de l'any 1979 promogut per Domingo Arimany, Roser Mercadé i els seus fills Oriol i Laia, que també s'incorporaren al negoci.
El local, que tenia a les creps (dolces i salades) i als gelats entre els seus productes estrella, era situat gairebé a la cantonada amb Travessera entre les places de la Revolució i del Sol. Idoni per assaborir-hi un bon berenear, es va fer molt popular entre els veins de Gràcia i va tenir una vida de quaranta anys dividida en dues etapes: La primera entre el 31 de desembre de 1979 a càrrec dels seus esmentats fundadors i la segona, que arrenca el dia de Sant Medir de  l'any 2003, després que fou traspassat a Josep Antoni López i que es va perllongar fins al seu tancament a finals d'abril de 2019.


Imatges de l'interior del local. A dalt l'extrem de la barra més pròxim a l'entrada. Abaix l'escala que conduia a l'altell en primer terme.

El seu repertori de petits tresors per al paladar es completava amb bons assortits de sucs naturals, imaginatius entrepans, batuts i pastissos. Les reduides dimensions del local el feien un espai íntim i acollidor amb un altell encisador que permetia al client oblidar-se de la realitat quotidiana.
L'Informatiu de Gràcia del mes de març de 2019 ja anunciava que un increment desmesurat del preu del lloguer, pràctica dissortadament molt habitual en la Barcelona víctima de l'especulació turística, havia estat la raó última del tancament del local, que s'acomiadava dels seus amics i clients amb una gran festa el disabte 27 d'abril de 2019. 

*1984.- Aquest era el carrito del helado amb que l'Olla del Torrent venia orxata i gelats a la plaça Rius i Taulet durant les festes de Gràcia d'aquell any. (Foto: Col·lecció privada de Meritxell Carreras) 



*2010's.- Dues imatges exteriors de L'Olla del Torrent en els seus últims anys.