dissabte, 12 d’octubre del 2013

TABÚ. Night Club. Cabaret. Rambla 33. (1955-2010's)



Local aparegut a mitjans de la década dels 1950's quan els marins de la VI Flota nordamericana, ancorada al port, van començar a freqüentar la Rambla en les seves estones i dies de permís. El Salón Tabú ocupava el lloc que anteriorment havia acollit el cabaret Excélsior i després el Folies Chez Demon. Al seu costat, el Panam's era com un local germà amb el que compartia l'objectiu de distreure als joves de la marineria ianqui. El lloc era freqüentat per joves prostitutes  deleroses d'escurar les butxaques dels propietaris de les gorres blanques que constituien la clientela més preuada.
Cal no confondre aquest Tabú amb el bar del mateix nom que hi hagué al carrer Escudellers i que passarà a la historia com un dels pioners en la difusió a Barcelona de la salsa i la música caribenya. 
 
*1962.- L'edició de La Vanguardia del dia 3 de juliol, recollia aquesta notícia sobre un petit incendi al Tabú.
 
*1978.- Programació del Tabú corresponent al dia 21 d'abril d'aquell any tal i com apareixia a les planes de La Vanguardia.
 
Cap a finals dels anys 1970's, el local, que ja programava regularment números de revista i flamec, combinades amb actuacions de vedettes i femelles espectaculars  lleugeres (o mancades) de roba, es va començar a fer popular entre la joventut progressista i s'hi feien també actuacions musicals en directe. Allà va debutar un jove i encara desconegut Loquillo el 1978 i al 1994 hi van reaparèixer Ia & Batiste, una mitica formació de música catalana. Posteriorment el Tabú evolucionaria decididament cap al porno-show en directe oferint els habituals números d'striptease, erotisme i altres variants més pujadetes de to configurant una oferta adreçada bàsicament al turisme creixent derivat dels Jocs Olimpics de 1992.
Tabú va desaparèixer ja entrat el segle XXI i es va transformar en la discoteca The Family. Finalment ja al 2013 els germans Mas hi han instal·lat el seu local La Boîte, que anteriorment havia estat als voltants de la Plaça Francesc Macià.