diumenge, 14 de setembre del 2014

CLUB FELLINI. Discoteca. Rambla 27. (2004-2009)




Convertit en un paradís pels noctàmbuls més agosarats de la primera dècada del segle XXI, el Club Fellini era una discoteca de música electrònica situada als baixos del vell edifici del Teatre Principal al costat del que quedava de l'històric nigth club Panam's.
Concentrava una gran representació de les tribus urbanes més inqualificables (freakis, technos, ravalers, nigth victims...) barrejades amb turistes altament vulnerables als plaers etílics. L'interior girava al voltant d'una decoració que recordava un cabaret futurista amb les cadències insistents de la música dance, thecno house i electro-pop. Tot plegat dins una atmosfera cool, underground, trangressora i desinhibida que el va catapultar en el seu moment com un dels locals indispensables del circuit de la Barcelona canalla. Els promotors del local l'havien definit com un espai ideal per l'alliberament de l'esperit on tot era possible. A finals dels 1990's ja havia tingut el seu precedent a la discoteca de l'estació de França, que durant un temps havia portat el mateix nom.
El Club Fellini de la Rambla va ser inaugurat al març de 2004 i disposava de tres sales independents enllaçades per un laberíntic circuit: La principal anomenada Salón de los Espejos, amb una altra d'annexa (The Bad Room). Finalment a la planta superior hi havia el tercer espai (The Red Room)



*2008.- Dues imatges de l'interior del Club Fellini (Fotos: Fede. Barcelona Tonigth.eu)

L'activitat del local era constant i s'hi programaven sessions diàries de DJ's. Entre els virtuosos de fer lliscar el vinil hi figuraven habitualment noms com Miqui Puig, Alberto R., Mario Maqueda, Pelucas, Sergio Patricio i Xavi VII entre d'altres.

*2009.- Un flyer amb la programació diària del local pocs mesos abans de tancar portes.

El Club Fellini va tancar el dijous 2 d'abril de 2009 i no per sancions municipals per excés de soroll, sino per desavinences entre els gestors de la sala (Night Sun Group) i els propietaris del local.  De fet, la sala va continuar funcionant però amb un altre nom (Boulevard Culture Club) i un altra orientació cada cop més entregada al turisme omnipresent en aquella zona baixa de la Rambla.