divendres, 25 de novembre del 2016

AMBASSADEURS. Restaurant francès. Montjuïc. (1929-1930)

Agraïments a NÚRIA GIL, MARIA JOSÉ GONZÁLEZ, JAUME MAS, JORGE ÁLVAREZ, MIQUEL F. PACHA i FRANCISCO ARAUZ
 
 
*1929.- L'Ambassadeurs davant dels brolladors de la Plaça de la Hidràulica. (Foto: Pérez de Rozas)
 
Entre les sorpreses que l'Exposició de 1929 va oferir als amants de la bona cuina, hi destacava un restaurant francès de luxe, que era situat a l'altre extrem de l'esplanada de l'Estadi (prop d'on actualment s'aixeca l'edifici de l'INEFC) i que va ser batejar amb el nom d'Ambassadeurs. L'edifici que acollia el restaurant havia estat projectat pel parisenc Georges Wybo, el mateix arquitecte que havia dissenyat el pavelló de la República Francesa en un dels costats de les escales d'accés al Palau Nacional.
 
*1929.- Vista nocturna del restaurant 
 
La publicitat de l'època no dubtava a qualificar l'Ambassadeurs com un local de gran luxe i certament així era, perque aviat es va convertir en un dels preferits per l'aristocràcia i el segments socials més benestants que visitaven l'exposició. Els propietaris de l'Ambassadeurs tenien restaurants a les localitats franceses Cannes i Deauville. Els noms d'ambdues ciutats apareixien al costat del nom del restaurant al cim de la façana amb neons que s'il·luminàven a la nit. La fastuositat de l'edifici quedava reforçada pel conjunt de brolladors i fonts que l'envoltaven i que de nit li conferien un especial toc de distinció.
 
 
*1929.- L'Ambassadeurs era situara al costat del Poble Oriental
 
*1929.- Publicitat en francès. 
 
Després de les revetlles de Sant Joan i Sant Pere de 1929 l'Ambassadeurs va tancar temporalment les portes perquè l'aristocràcia que el freqüentava preferia gaudir de la temporada de vacances en d'altres indrets més tranquils que visitar la massificada Exposició de Barcelona.  Al setembre però, el local tornaria a obrir
No hem trobat dades sobre quan va tancar portes definitivament aquest restaurant. El cert és que a finals de 1930, un cop clausurada l'Exposició, no tenia massa sentit continuar un negoci com aquest tan enfocat als rics.
 
 
*1929.- Anuncis de la revetlla de Sant Joan d'aquell any. (Font: Academia Barilla)
 
 
 
*1929/30.- Dues imatges més en les que es poden veure les fonts i brolladors que envoltaven l'edifici que acollia l'Ambassadeurs. (Fotos: Pérez de Rozas)