dijous, 28 de març del 2019

CARTELLÀRIA BARCELONINA 1922

 
 
 



 
 
 
 
 
 
 

RELLOTGERIA JORDÀ. Plaça Catalunya 8. (1932-1969)



 
Situada als baixos de la Casa Ròmul Bosch i Alsina, a la cantonada entre la Plaça de Catalunya i la Ronda de la Universitat, aquesta  rellotgeria va obrir portes durant els primers anys de la Segona República.  
 
*1932.- Publicitat de la rellotgeria Jordà i els seus acreditats rellotges de paret.  A la botiga hi havia també un taller de reparació. (Font: todocoleccion.com)
 
 
*1940's.- Vista de la botiga a peu de carrer. (Foto: Merletti / IEFC)

Als anys 1940 va ser reformada en profunditat amb un volum d'aparadors i cartell exterior que no va tenir cap mena de consideració amb els arcs originals de les portes de l'edifici original que van quedar modificats i ocults rera un nou contorn. Un rellotge clàssic presidia l'entrada a la botiga pel cantó de la vorera de la Plaça de Catalunya  davant de l'accés a l'estació del metro Tranversal.
A finals de 1969 la rellotgeria Jordà va tancar portes i els baixos de l'edifici van ser ocupats per una agència de viatges anomenada Internacional Expreso curiosament de nom similar a la que abans de l'any 1932 (Viajes Internacionales) també havia ocupat el mateix local.
 
*1948.- Imatge de la Casa Bosch i Alsina amb la façana molt maltractada pels reclams publicitaris. S'hi pot distingir la rellotgeria Jordà als baixos que va modificar ostensiblement l'aspecte original de l'edifici. A la part esquerra de la foto s'hi pot veure l'estructura del Banco de Bilbao encara en construcció. (Foto: Merletti / IEFC)