diumenge, 17 de febrer de 2019

AUTOMÓVIL SALÓN. Plaça de Catalunya 18-20. (1914-1927)

 
 
*1921.- Anunci de l'Automóvil Salón al programa de la temporada del Gran Teatre del Liceu. (Font: UAB)
 
Entre 1914 i 1927 un espai d'exposició i venda, que va ser conegut com Automóvil Salón, es va establir a la vorera mar de la plaça Catalunya. Les característiques d'aquest local destacaven per la seva clara orientació a l'alta societat de l'època. Automòbils d'importació i models exclusius vinguts d'Alemanya, Bèlgica, Itàlia i d'altres països europeus, configuraven un negoci que va arrencar simplement com un lloc de trobada per als aficionats a l'aleshores emergent món de l'automòbil. 
El primer local d'Automóvil Salón havia estat als números 50-52 del carrer de Trafalgar i va ser obert al 1913.
 
 
*1914.- Un dels primers anuncis apareguts a la premsa sobre l'Automóvil Salón de Plaça de Catalunya va ser aquest. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)
 
L'any 1919 la Casa Joan Pou va ser reformada i convertida en l'edifici de l'entitat bancària francesa Societé Générale de Banque. A partir d'aleshores l'Automóvil Salón va passar a la finca número 18 de la plaça.
 
*1921.- Vinyeta d'una auca dibuixada per Utrillo on es reproduia l'activitat diària d'una dona de l'alta burgesia barcelonina de l'època. La passejada amb un cotxe comprat a Automovil Salón no hi faltava. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)

*1922.- Els models de la marca Berliet molt presents en la història de l'Automóvil Salón

Posteriorment Automóvil Salón va obrir una altra sucursal al número 429 de la Diagonal on s'hi exposaven camions

*1924.- Aquell any durant la campanya de Reis les bicicletes i els projectors i les joguines per a nens de casa bé eren un clàssic a Automóvil Salón.

*1926.-  Novament publicitat durant la campanya de Reis. Aquell any s'anunciaven tota mena de joguines ciclístiques.