dimarts, 30 de juny del 2020

DUETTO. Discoteca. Consell de Cent 294. (1982-1988)



Cap als inicis de la dècada dels 1980's el centre de la ciutat s'havia poblat de noves discoteques. Noms com Psicosis, Trauma i Duetto van ser probablement les més conegudes d'aquesta nova generació. Duetto va veure la llum a finals de 1982 i era a la mateixa vorera i a pocs metres de Trauma al carrer Consell de Cent entre Balmes i Rambla de Catalunya. Era un local ampli amb tres ambients diferents: la discoteca pròpiament dita, el club i la boîte. Dyango (novembre de 1982) va ser un dels primers artistes en actuar-hi. Era un local de gent normal, que guardava equidistància entre la progresia i el pijisme elitista d'uniforme.



El local organitzava concursos, festes de carnaval, i portava figures conegudes de la faràndula i l'esport, com les gales de Deportivísimo que van tenir força bona acollida. Animadors com Javier Artiga o Josep Maria Alemany i DJ's com José Luis Mateo o Ricard Grébol van contribuir a donar un toc personal a les nits de Duetto.

*1985.- Actuació de Jose Miguel al Duetto.

*1986.- Flyer de la temporada de Carnaval al Duetto. (Font: Maria José Cabezas Palacios).

Duetto tancava portes després de l'estiu de 1988 i a l'any següent, després d'una profunda reforma, el local iniciava una nova etapa amb el nom de Centro Ciudad.