dijous, 16 juny de 2011

CAN VILARDELL. Magatzems. Via Laietana. 49 (1935-1980)

*1959.- Enllumenat nadalenc a la façana de Can Vilardell (Foto: Arxiu La Vanguardia)

L'any 1935 van obrir portes a la Via Laietana xamfrà Comtal els magatzems Can Vilardell, que varen ocupar l'immoble conegut com a Casa Bulbena-Salas, un edifici projectat per l'arquitecte Joan Roig i construit entre 1924 i 1926 seguint l'alineació de la Via Laietana, que havia quedat oberta completament al trànsit uns anys abans. Fou un altre arquitecte, Eusebi Bona, qui s'encarregà de la remodelació de les plantes baixes i entresol per acollir Can Vilardell.
Tot i que l'esclat de la Guerra Civil va trencar la trajectòria d'aquests nous magatzems, a la dècada dels quaranta van tornar a  resorgir fins a esdevenir uns dels més populars de Barcelona, en especial per la seva secció de sastreria i roba. Durant el franquisme va adoptar el nom de Casa Vilardell.
Després de la desaparició de Can Vilardell l'immoble fou ocupat per les oficines d'una Comissaria de la Policia Nacional i posteriorment l'edifici va ser buidat completament conservant només la façana per reconstruir-lo i acollir-hi un hotel.

*1954.- Publicitat a la premsa de Casa Vilardell