dijous, 30 de setembre del 2021

LA LLAVE.- Restaurant. Consell de Cent 388. (1980-2021)

 



La Llave va obrir al públic en format d'snack-bar el 27 de novembre de 1980. El 1995 va incorporar un menjador amb capacitat per a 25 persones i un reservat per a 8.

En realitat era força difícil per algú que no conegués el restaurant trobar-lo per primera vegada a la cantonada Consell de Cent / Bailèn. La seva aparença externa era d'allò més simple, més propera a un bar convencional de barri o a un bar-comidas com es diu popularment, que no pas a un restaurant de cuina acreditada i solvent.  A l'interior del local hi havia varies dependències i l'aspecte intern anava millorant a mesura que t'hi endinsaves.

Álvaro Igualador, un home especialment amable i conversador, dirigia el menjador mentre la seva dona Manuela s'encarregava dels fogons. El matrimoni, juntament amb el seu fill Carlos, va desplegar aquest petit tresor de cuina castellana i de mercat al bell mig de la Dreta de l'Eixample. Hi destacaven els seus callos, la cua de brau, les sardines marinades i un entrant marca de la casa anomenat caviar, que consistia en unes exquisides làmines de torrezno fregit.

*2020.- Álvaro Igualador exercint de sommelier en el seu restaurant (Foto: El Periódico)

Un altra característica del restaurant era el cava que en els últims anys elaborava el propi Álvaro i que es presentava sota el nom de CAALMA,  un acrònim format amb les primeres lletres dels noms dels membres de la família: Carlos, Álvaro i Manuela 

Caalma era el cava de elaboració pròpia de la família Igualador.

Després de més d'un any de dificultats per aconseguir mantenir el negoci amb la manca d'activitat generada per la pandèmia del COVID-19, les desavinences entre el propietari i el llogater es van intensificar. Malgrat que inicialment es va aconseguir dipositar en un jutjat  un 40% de la renda, del que l'arrendatari en reclamava una rebaixa, el propietari va continuar litigant donant reiterades mostres de voler acabar la relació contractual. Finalment Álvaro va optar per tancar el negoci al setembre de 2021.