dimarts, 24 de maig del 2011

OLD ENGLAND. Magatzems. Pelai-Balmes. (1889-1920)

Agraïments a MIQUEL F. PACHA



Entre el grup de magatzems que poden considerar-se pioners d'aquest tipus de botigues a la ciutat de Barcelona, mereixen especial consideració els anomenats Old England situats a la cruïlla Balmes-Pelai. Ocupaven l'edifici de planta baixa i cinc alçades que hi havia a l'esmentada cantonada.
Hi destacaven la seccions de sastreria per a homes i dones, que constituïen el veritable cor del negoci. Mr. Ditter, propietari de l'establiment, viatjava periòdicament a Londres, Paris i altres capitals europees per portar a Barcelona les últimes novetats en moda i vestits. Les seves arribades amb nou gènere eren puntualment anunciades a la premsa de l'època per a general coneixement dels seus clients.

*1910.- Anunci publicat a la revista satírica Papitu en el número del 27 juliol.

El 1911 els aparadors de l'Old England presentaven com a última gran novetat de la moda europea la faldilla-pantaló per a senyores, una nova prenda vinguda de les illes britàniques, que va començar a veure's tímidament pels carrers de la ciutat. 
També s'hi venien discos Pathé, tota mena de complements del vestir i eren especialment famosos els seus barrets de palla. El nom del negoci resultava de difícil pronúncia, per això era popularment conegut per l'Oh L'Elegant .
A començaments dels anys 1920's l'empresa va abandonar l'edifici i en el seu lloc s'hi instal·là la botiga de Calzados Minerva.