dimarts, 7 de juny de 2011

CASA LLORACH. Muntaner 265 (1904-1930's)

*1914.- Una targeta postal de l'època amb la Casa Llorach situada al carrer Muntaner tocant a Travessera de Gràcia.

Juntament amb la Casa Trinxet, aquest edifici fou l'altra gran obra barcelonina desapareguda de l'arquitecte modernista Josep Puig i Cadafalch (1867-1956). La Casa Llorach fou construida entre 1903 i 1904. Havia estat encarregada per Concepció Dolsa, vídua de Llorach. Era de inspiració alpina i destacava pels seus esgrafiats a les parets de la façana, les seves teulades en pendent i per la tanca de pedra de formes sinuoses que vorejava el jardí. En aquells primers anys del segle XX el carrer Muntaner era una via recta cap a Sant Gervasi i la Bonanova sense cases altes, la majoria de les construccions que la poblaven eren torres i mansions burgeses amb jardí.

La casa va passar després a Isabel Llorach una dama de l'alta aristocràcia barcelonina, molt vinculada a la cultura o a l'art que hi organitzava festes amb concerts i representacions teatrals. Entrats els anys 1930's la Casa Llorach fou enderrocada.

*1930.- Reunió de la junta de l'Associació Conferentia Club al domicili de la seva presidenta Isabel Llorach i Dolsa. D'esquerra a dreta veiem a Carles Soldevila, Nicolau Maria Rubió i Tudurí, Pere Bosch i Gimpera, el Vescomte de Güell. Isabel Llorach i la baronessa de Güell (Foto: Gabriel Casass / ANC)

Entrada a la casa des del jardí


Dues imatges dels luxosos salons de l'interior de la mansió.