dijous, 15 de maig del 2014

RESTAURANT MILAN. Passeig de Gràcia 44 (1955-1971)

Agraïments a JORGE ÁLVAREZ




L'últim dia de l'any 1955 es va inaugurar als baixos del nou edifici de La Equitativa Fundación Rosillo del Passeig de Gracia cantonada Consell de Cent, el restaurant Milán. Un sopar de Cap d'Any, anunciat a la premsa a bombo i plateret, va servir per iniciar la trajectòria d'aquest local de restauració, que va gaudir d'una molt bona reputació durant les gairebé dues dècades que va romandre obert.
De fet, el local ja funcionava des d'un any abans com a cafeteria i pastisseria. Disposava d'un altell situat a l'entresol de l'edifici des d'on els clients, que ocupaven les taules més pròximes a la façana, podien gaudir d'una excel·lent vista panoràmica sobre el passeig de Gràcia a través d'unes grans vidrieres.

*1955.- L'anunci de la inauguració del local publicat a La Vanguardia del dia 29 de desembre no es quedava curt en afalacs cap al Milán considerat com "el más moderno restaurante de España".



El Milán va destacar per les seves especialitats de cuina francesa que van gaudir d'una gran acceptació entre la clientela. Per la seva cuina van passar alguns dels professionals més prestigiosos de la Barcelona de l'època. Casimiro Rodríguez fou un dels que va començar a la cuina del Milán per passar després a les barres de Sándor, La Oca o Monza i acabar obrint un restaurant propi, amb el seu nom, al carrer Londres als anys 1980's.
El mateix local del Milán va ser ocupat després per Oliver's (1972), l'Hostal del Sol (1975) i altres establiments de restauració fins als nostres dies.