dimecres, 12 de gener del 2011

PSICÓDROMO. (1989-1992)

MIQUEL BARCELONAUTA



A finals dels anys 1980's els promotors de la mítica sala 666 del carrer Llull -potser la més gòtico-sinistra que ha conegut aquella zona de Poblenou-, varen decidir muntar Psicódromo, un nou local que va aparèixer en el panorama nocturn de la ciutat en les vigílies olímpiques el 28 de setembre de 1989. A partir de l'obertura del nou Zeleste al mateix carrer Almogàvers, els locals grans i no tan grans proliferaven com a bolets en aquell sector de passat industrial. El Psicódromo era sobretot un espai fred i fosc que deixava de banda l'aposta estètica provocativa. Funcionava en segments horaris de tarda, nit i after hours i la seva clientela quedava classificava en funció del torn. A la tarda  jovenalla postadolescent, a la nit parròquia diversificada i avançada la matinada gent madura i noctàmbula d'aquella que mai trobava l'hora de plegar veles.       
El procés selectiu a la porta d'Almogàvers 86 era sovint estricte i força rigorós, especialment a mesura que avançava la nit. A l'interior, calia pagar les copes amb caràcter previ a través d'unes màquines instal.lades per a tal fi, i la superfície era tan immensa que era ben fàcil perdre els coneguts entre la jungla humana que hi remenava els ossos.
Però fonamentalment el Psicódromo va ser el local que va viure l'eclosió del DJ Nando Dixcontrol (ex KGB), un autèntic prodigi de les mescles, que va saber imprimir a aquesta discoteca un segell propi de música electrònica dura i transgresora.
El local va tenir una vida curta. El 5 de maig de 1992 davant l'imminent inici del Jocs i a tant poca distància de la vila olímpica es va fer efectiu el seu anunciat tancament.  Posteriorment el mateix local es va reinventar successivament, iniciant noves etapes a partir de 1996 com a Dr. Lobo, Lokotron o més recentment Saaz Club, però ja mai més va arribar a tenir la força i la personalitat del Psicódromo.
El 9 de desembre de 2009 el Psicódromo va tornar a obrir portes amb motiu de seu vintè aniversari, per oferir una sessió de DJ Set a càrrec de Nando Dixcontrol, que a partir d'aleshores ha ofert algunes altres sessions esporàdiques.