divendres, 5 de juny del 2020

MARIO'S. Boite. Restaurant. Discoteca. Santa Caterina de Sena 28. Pedralbes. (1966-1979)


Remenant en la història d'aquest local d'oci de la zona alta de Pedralbes, que més tard seria conegut com a Monroe's o Quartier, trobem els primers senyals d'ocupació d'aquest edifici del carrer Santa Caterina de Sena, tocant a la carretera d'Esplugues, cap a finals dels anys 1950's amb el nom d'Arizona. El nom de Mario's apareix a mitjans dels anys 1960's, conservant el nom original com a boite Mario's Arizona (1966), que poc després (cap al 1968) quedaria escurçat simplement a Mario's


*1966.- Aquest anunci demanant un encarregat pel restaurant de la sala de festes, quan al principi es deia Mario's Arizona, és la primera notícia trobada a les hemeroteques d'aquest local. Era al gener d'aquell any. (Font. Hemeroteca La Vanguardia)


Amb el nom de Mario's Arizona el local va tenir un existència efímera. No obstant, aquella zona tant allunyada del centre i envoltada de barris benestants amb poca demografia i moltes torres amb jardí començava a poblar-se de pisos de luxe i continuava tenint un glamour especial pels que buscaven espais d'oci més intimistes i envoltats de la pàtina burgesa que representava la zona. 
El 1968 ja com a Mario's el local va iniciar una nova etapa amb un canvi d'imatge gràfica que enterrava els cactus arizonencs i ens presentava una misteriosa dona amb barret que ens picava l'ullet. El local  en poc temps va començar a programar espectacles i varietats de més entitat que en l'anterior etapa. 
Hi destaca la representació al 1971 del vodevil musical Una noche cualquiera de 1920 - Belle èpoque Barcelona-París amb el dibuixant Jaume Perich participant en la il·lustració del programa de l'obra.



*1971.- El programa de mà de l'espectacle Belle èpoque Barcelona-Paris,. que va oferir Mario's amb Merche Mar i Dodó Escolá com a intèrprets més destacats. (Font: todocoleccion.com. Cliqueu sobre la imatge per ampliar-la).


*1972.- Mario's a la cartellera de La Vanguardia anunciant l'actuació dels Hermanos Calatrava. 

Van ser artistes habituals a l'escenari del Mario's en aquells primers anys de la nova dècada el showman nordamericà Gary Sneed i la vedette catalana Merche Mar

*1970's.- La popular vedette de El Molino Merche Mar va tenir també les seves nits de glòria al Mario's. (Foto: Alfredo). 

L'arribada de la democràcia al país va accentuar aquella zona del barri de Pedralbes, molt solitària a les nits, com un dels nuclis de la prostitució a peu de carrer. El local, com era obligat aleshores, va incorporar l'erotisme i els espectacles sexys, més pujats de to, a la seva programació habitual i es presentava ja com un Night Club Cabaret

*1976.- Programació de Mario's del mes de juny. (Font. Hemeroteca La Vanguardia).

Mario's tancaria la seva història a finals de la dècada dels 1970's. Com apuntàvem a l'inici d'aquesta ressenya, el local viuria temps millors en popularitat quan va esdevenir posteriorment Monroe's, Quartier Pedralbes i finalment només Q.