diumenge, 31 de març de 2019

JARDINES SANSSOUCI. Rambla de les Flors 8. Sala de festes. (1951)*1951.- Retall publicitari del dia de la inauguració del local. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)
 
El nom de Sanssouci, que evoca el del castell i residència d'estiu del rei prusià Frederic II a la localitat alemanya de Postdam, prop de Berlín, fou un dels habituals per donar nom a sales d'espectacles de tot el món. La Barcelona de la postguerra no va ser una excepció i el dia 16 de juny de 1951 va obrir-se com a terrassa d'estiu un local a l'aleshores número 8 de la Rambla de les Flors, davant del Mercat de la Boqueria. El seu nom era indistintament Sanssouci o Jardines Sanssouci.
Sembla que aquesta sala de festes va esgotar la seva propia existència aquell estiu de 1951 perquè no se'n troba cap altra referencia a les hemeroteques, almenys amb aquest nom, més enlla de la revetlla de Sant Joan, on el programa incloia l'actuació de l'aleshores popular vedette catalana Gema del Río, nom artístic de Maria Soler i Cuñat (1913-1996). 

*1951.- Programació del Sanssouci del dia 19 de juny d'aquell any. (Font: Hemeroteca La Vanguardia)

*1951.- Revetlla de Sant Joan als Jardines Sanssouci (Font: Hemeroteca La Vanguardia)
 
La popular vedette Gema del Río va actuar al Sanssouci de la Rambla durant la revetlla de Sant Joan de 1951 (Foto: IMdb)