diumenge, 13 de juny del 2021

SKATING CLUB. Pista de Gel. Roger de Flor 168. (1974-2021)



Va ser a l'any 1974 quan a l'única pista de gel existent a la ciutat, la del FC Barcelona, li va sortir un competidor. El 15 de desembre d'aquell any, dos germans van decidir tirar endavant l'aventura d'una segona pista de gel que es va ubicar als baixos de l'immoble de Roger de Flor 168, tocant a Consell de Cent. Naixia així l'Skating Club

La instal·lació, més cèntrica que la del Barça, podia aplegar fins a 500 patinadors i va aconseguir en poc temps un important nombre de clients habituals. Aviat es va convertir en escenari idoni per festes d'aniversari, comiats de solters i altres celebracions familiars i socials. En la memòria de moltes generacions d'adolescents de l'últim quart del segle XX i de les primeres dècades del XXI hi quedarà gravada la imatge d'aquella pista com a lloc d'esbarjo i divertiment de moltes tardes de cap de setmana.

*1974.- Anunci publicat a La Vanguardia el 13 de desembre d'aquell any, que anunciava la inauguració de l'Skating Club.



El pingüí que reproduïa el logotip de l'Skating, eina bàsica per aprendre a patinar (Fotos: Facebook de l'Skating Club).

Res no feia esperar un tancament d'aquesta emblemàtica instal·lació esportiva i recreativa fins que al març de 2020 va arribar el COVID-19. Els efectes de la pandèmia van provocar l'obligatori tancament de la pista i la presentació d'un ERTO als 34 treballadors que configuraven la plantilla. A la llarga però, la mesura va resultar insuficient i al febrer e 2021 va entrar en concurs de creditors que ja fa fer témer per la seva continuïtat.

Malgrat alguna campanya de recollida de firmes que es va promoure per demanar a l'ajuntament que no deixés perdre aquella instal·lació, en els primers dies de juny de 2021 es van confirmar els pitjors auguris. L'espai va ser adquirit pel grup Carrefour per encabir-hi un supermercat.