diumenge, 24 d’abril del 2011

SASTRERIA MODELO (1875-2007)

 
 

Unes de les botigues de moda i confecció de més longevitat que ha tingut la ciutat. Fundada per la família Pantaleoni, oriunda d'Itàlia,  i situada al capdamunt de la Rambla, davant la font de Canaletes, la popular Sastreria Modelo va obrir portes el 1875, només dues dècades després de l'enderroc de les muralles que envoltaven la ciutat. L'any 1959 varen ampliar les seves instal·lacions.

*1960's.- La Sastreria Modelo al costat del restaurant Núria en un fragment d'una foto de Xavier Miserachs.

A l'octubre de 1969 es va reformar integralment l'edifici amb cinc plantes dedicades a vendes i tres a serveis amb el nom de Modelo 1875. A l'exterior la nova façana amb formes cúbiques metàl·liques li va donar un aspecte que desentonava absolutament amb la resta d'edificis de la Rambla, però que hi afegia un to de modernitat d'acord amb els gustos de l'època.
El 1997, es va procedir a reformar la novament façana substituint-la per una de formes geomètriques amb grans finestres de vidre, obra de l'arquitecte Josep Juanpere, que encara es pot veure avui.
A finals de 2006 la familia Pantaleoni va decidir tancar tot el negoci que incloia també altres botigues escampades per la ciutat. El tancament definitu de l'històric establiment de la Rambla de Canaletes va produir-se el maig de 2007. L'edifici va passar a ser ocupat per l'empresa de moda sueca H&M.

*1970.- Publicitat de Modelo 1875, en acomplir-se un any de la reforma de l'edifici de la Rambla 131.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada