diumenge, 29 de novembre del 2015

MONTE-CARLO. Music-Hall. Nou de la Rambla 26. (1915-1926)

Inaugurat el 16 de desembre de 1915, molt a prop del prestigiós Edén Concert, aquest local, dirigit en els seus primers anys per Manolo Bielsa, va contribuir poderosament a consolidar el carrer Nou com un dels més animats de la zona del Barri Xino i juntament amb el Paral.lel com el més prolífic en locals de music-hall

Una de les seves artistes destacades fou Aixa la Hebrea, una cupletista procedent del nord del Marroc que va adquirir gran fama en diverses localitats espanyoles. 

*1922.- Ressenya sobre la programació del Monte-Carlo publicada a Eco Artístico en el seu número 408 corresponent al 30 de gener.

En la seva darrera etapa el Monte-Carlo havia canviat d'empresari i era dirigit per  Roberto Viñas amb Conchita Garzón com a cap de cartell.

*1924.- El Monte-Carlo a la cartellera del diari El Diluvio al juliol d'aquell any. 

*1920's.- Conchita Garzón, una artista que va triomfar al Monte-Carlo del carrer Nou i a d'altres locals del Paral.lel. (Foto: Estudi Carreras. Carrer Nou de la Rambla (Asalto) núm. 78. Font: todocoleccion). 

*1926.- Amb aquest esqüet anunci publicat en premsa, el Monte-Carlo es posava en venda a l'estiu d'aquell any. (Font: Hemeroteca La Vanguardia. Edició del dia 11 d'agost). 

El Monte-Carlo va desaparèixer a finals de 1926 i només uns mesos després, ja a l'any següent, el mateix local va ser ocupat pel Cinema Odeón. 

1 comentari: