dilluns, 1 de maig de 2017

AUTO SERVICIO TURO-PARK. Calvet / Tenor Viñas (1958-1979)


 
L'any 1958, a la cantonada entre Calvet i Tenor Viñas, just entre els barris de Galvany i el Turo-Park, va entrar en funcionament un auto servei de posta a punt de l'automòbil que incorporava benzinera i taller.
El local es va convertir en un dels punters a la ciutat i especialment a la zona alta on per proximitat i qualitat de servei era el preferit de les classes benestants per al manteniment dels seus cotxes. L'Auto Servicio Turó-Park es va posar en funcionament sota la direcció del cap de taller Mario Bencerrey i era dotat de les últimes novetats de l'empresa Harry Walker quant a tecnologia per al tractament de les avaries, manteniment i revisions periòdiques del vehicle. Incorporava també alguns serveis, no habituals en aquest tipus de negocis, com eren una cafeteria on el client podia esperar còmodament que li acabessin d'enllestir el cotxe, així com cabines telefòniques dins el propi taller per no haver d'esperar a realitzar trucades.  

*1959.- Publicitat del taller en format de còmic amb vinyetes.
 
*1960.- Un fotograma del film Llama un tal Esteban (Pedro Luis Ramírez) on es pot veure l'interior del taller. Al fons el carrer Calvet a la cantonada amb Tenor Viñas i Madrazo.
 
L'Auto Servicio Turó-Park  va desaparèixer a l'any 1979. El solar va ser venut a la constructora Núñez i Navarro per aixecar un edifici d'habitatges en aquella zona tan desitjada pel mercat  immobiliari. Als baixos del nou edifici s'hi van instal·lar les Galeries Turó.
 

5 comentaris:

 1. Jo en canvi, vaig viure de ple les Galerias Turó que s'hi van fer als baixos... Amb els meus pares i altres amics, anàvem cada diumenge al bar que hi havia. Les botigues de moda m'enlluernàven quan jo era adolescent, sobre tot "Barbas", que venia els jerseis Privata...

  ResponElimina
 2. Ho recordo perfectament, per la banda del carrer Calvet es pujaven unes escaletes i hi havia un petit bar i després venia una rampa que baixava als sortidors de gasolina.
  Es una pena que no tinguis més fotos, si en trobessis alguna altra m'agradaria molt que la posessis.
  Una abraçada

  ResponElimina
 3. A la banda oposada a Calvet hi havia una barberia. També s'hi accedia per unes escales. El propietari de tot plegat era en Vaquè, propietari d'Inoxcrom i de centenars de pisos de lloguer a Barcelona. Quan va vendre el terreny l'any 79, va tancar la barberia a la qual jo hi havia anat regularment des de l'any 68. Un client habitual, en Lara de Planeta, va fitxar als dos barbers que s'havien quedat al carrer i que eren germans. Així és com curiosament a la nòmina de Planeta dels anys 80 hi figuraven dos barbers... Per cert, a la planta noble de l'edifici del carrer Còrsega en Lara va fer instal·lar una cadira de barber!

  ResponElimina
 4. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

  ResponElimina
 5. m'ha fet gràcia llegir el post i els comentaris, el meu pare hi va treballar, a la benzinera, durant tot aquest període del 58 al 79...tot el que s'hi diu em quadra amb el que ell ens ha dit sempre...ara té 85 anys, molt bona memòria, i mil i una anècdotes d'aquells anys que encara continua explicant...

  ResponElimina