diumenge, 17 d’octubre de 2010

LLIBRERIA TARTESSOS. Canuda 35. (1981-2006)


Oberta l'any 1981 per Jos Framis, la llibreria Tartessos, al carrer de la Canuda número 35, va ser una de les primeres del país especialitzada en fotografia i imatge. Passats cinc anys Framis va deixar el negoci i el va continuar en solitari Lluís Arribas. El local era un petit tresor per als amants del cinema, la poesia i sobretot la fotografia, ja que s'hi podien trobar una gran diversitat de llibres i exemplars descatalogats. Les parets del fons del local servien per exposicions de joves creadors de l'art fotogràfic i s'hi organitzaven també tertúlies i trobades literàries. Més tard es va ampliar la suoerfície dedicada als llibres, habilitant tot l'espai del fons abans reservat a exposicions. Quan compraves un llibre et donaven uns cartronets de color groc amb els que es podien aconseguir descomptes.
Entrar i fer un volt per la Tartessos era com un petit plaer, començant per l'olor característic d'espai tancat que desprenia el local, el seu silenci sovint trencat per la música de fons, que generalment reproduia temes clàssics. Tot plegat feia molt més agradable encara l'exercici de buscar i trobar coses interessants entre les piles de llibres i les prestatgeries. Era, en síntesi, un espai que et permetia gaudir d'una sensació d'intimititat i privacitat impossible de percebre avui a les grans llibreries comercials.
Lluís Arribas va decidir tancar la llibreria el 10 de setembre de 2006, una mala notícia sens dubte tant pels incondicionals com pels clients o visitants esporàdics d'aquest entranyable local.

Interior de la llibreria Tartessos en la seva darrera etapa. (Foto. Miguel Esquirol/Oscar Rocca)

1 comentari:

  1. Per ser mes precisos, la llibreria Tartessos la van obrir Albert Soler, Jos Framis i la seva dona Juana Sarrias.Jos portaba la part literaria,un servidor la seccio de fotografía i Galeria i la Joana tota la documentació cultural.

    ResponElimina