dissabte, 20 de novembre de 2010

LLIBRERIA LOOK (1983-1997)

Oberta el dia de Sant Jordi de 1983 a la seu de l'editorial Planeta del carrer Balmes, aquesta gran llibreria va ser inicialment dirigida per Francesc Prats vinculat a la família Lara propietària de l'editorial i de la llibreria. A partir de 1985 se'n va fer càrrec Pablo Bordonaba.
L'establiment tenia una gran lluminositat i amplària amb un gran aparador i estava distribuit en planta baixa i altell. L'obertura d'un local de la cooperativa Abacus al mateix carrer Balmes va ser probablement una de els raons que varen provocar el tancament de Look al mes de setembre de 1997.
L'explicació que va donar Planeta per tancar la llibreria va ser que necessitava els 800 metres quadrats per ampliar les dependències de la seva filial Planeta Crédito, dedicada a la venda directa, que era la que presentava una més gran facturació de tota la companyia. 

1 comentari:

  1. Ep, el director, a partir del 1985, es deia Pablo Bordonaba, basc arrelat a Catalunya, exresponsable de la llibreria Cinc d'Oros i tristament desaparegut el 2007.

    ResponElimina