dilluns, 6 de desembre de 2010

CAMP DE FUTBOL CARRER GALILEU. U.E. Sants. (1921-1964)El primer equip que va jugar els seus partits al camp del carrer Galileu va ser el FC Internacional a partir del 1921. Un any després es va fussionar amb diverses entitats esportives del barri de Sants i nasqué la Unió Esportiva Sants, fundada el 26 d’abril de 1922.
El primer partit oficial que va jugar el Sants en aquell camp del carrer de Galileu va ser el 22 de maig de 1922, contra el CE Europa, amb victòria santsenca per 2-1.

*1930's.- El camp de la UE Sants en un plànol municipal de l'època (Font: Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya)

La UE Sants hi va jugar durant cinc dècades fins el diumenge 23 de febrer de 1964, que hi va disputar l'últim partit enmig d’una gran festa, amb dues bandes de trompetes i tambors, la desfilada de la bandera del club seguida per antics jugadors i directius, la voladissa de coloms i un partit de veterans entre jugadors de Barcelona i de Sants i amb el camp ple de gent. El partit oficial va acabar amb triomf per la mínima del Sants sobre el Girona (1-0). A partir d'aleshores l'equip de futbol de l'entitat santsenca va començar un pelegrinatge per diversos camps de la ciutat, abans de recalar en el seu actual emplaçamant al camp de la Magòria.
Sobre els terrenys que va ocupar el camp del carrer Galileu hi passa avui l'avinguda de Madrid.

*1963.- Sortida del públic del camp del carrer Galileu per l'accés del carrer de la Saleta (Foto: Antoni Campañá Mora)

*1960's.- L'altra entrada al camp de futbol pel carrer Galileu 172. (Foto: Eduard Solé Fàbregas)

2 comentaris:

  1. Jo hi vaig ser al darrer partit contra el Girona F.C.

    ResponElimina
  2. En podeu trobar imatges en aquest vídeo de TVE, del NO-DO de l'any 1944 http://www.rtve.es/filmoteca/no-do/not-59/1468398/

    També a la pel·lícula "Los Atracadores" de Rovira-Beleta.

    ResponElimina