diumenge, 12 de desembre del 2010

CINEMA IDEAL Gran Via 605-607. (1911-1916)

* 1913. Una imatge de la façana i porta d'entrada al cinema Ideal amb la part posterior dels edificis de la Rambla de Catalunya al fons.

Al solar que avui ocupa l'Hotel Avenida Palace, a la Gran Via de les Corts Catalanes 605, s'hi aixecar a l'any 1911 un curiós local de projeccions cinematogràfiques, obra de l'arquitecte Josep Plantada i Artigas, que va ser batejat amb en nom de Cinema Ideal.  La sala era propietat de Pere Garriga Roig, va ser inaugurada el dia 22 d'abril de 1911 i es presentava com "el más señorial de los salones de la ciudad. El único que después de cada sesión perfuma y desinfecta la sala".La vida de Ricardo Wagner, Germinal o Los últimos días de Pompeya van ser alguns dels títols que s'hi varen projectar.

L'any 1913 el local va rebre el premi extraordinari que, a començaments de segle, l'Ajuntament de Barcelona atorgava anualment als edificis i establiments artístics.
A partir del mes de maig de 1916 l'Ideal va canviar d'empresa, fou rebatejat com a Palace Cinema i amb aquest nom va començar una nova etapa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada