divendres, 14 d’octubre de 2011

METAMORFOSIS. Discoteca. (1972-1984)El dimarts 11 de gener de 1972 es va inaugurar Metamorfosis, una discoteca que ben aviat assoliria un nom destacat dintre d'un fenòmen en expansió en aquells primers anys 1970's. Era ubicada en una zona privilegiada i emergent de l'oci nocturn, al barri del Turó Park, on es començaven a concentrar una gran quantitat de pubs, boites i locals d'esbarjo nocturns.
La figura d'una papallona, animal metamòrfic per excel·lència, era el reclam identificatiu del logotip del local. El seu emplaçament a la cantonada del carrer Beethoven amb la plaça de Joan Llongueres, aleshores encara per urbanitzar, i davant mateix d'una altra coneguda disco de l'època: Don Chufo. li donaven un protagonisme especial a la zona.
Al Meta, com se la coneixia popularment pels seus habituals, s'hi accedia a través d'una escala eliptica per la qual es baixava al centre neuràlgic del local, amb una gran pista envoltada per espais ordenats en diferents nivells. En total 660 metres quadrats que van ser decorats per Christian Ostergaard amb seients i parets envellutades.
Metamorfosis va animar la zona del Turó durant tota la resta de la dècada dels 1970's i els inicis de la següent, quan va tocar renovar-se i obrir una noves etapes amb el nom de Viva's, Much More i altres, fins que a partir de 1987 el local va convertir-se en Fibra Òptica.10 comentaris:

 1. Era la millor discoteca del moment , jo hi anava molts dies per la tarda quan tenia 16 anys (1978). Encara tinc un record d'un fi d'any amb una petita figura de plàstic amb la papallona era el 1980. El meu cosí era el discjockey durant bastant de temps i mai s'havia escoltat musica de tanta qualitat amb un so excelent ,van començar a fer directes no gaire bons i allà vaig veure tocar un tal Sleepy la Beef , que en aquell moment venia per petits locals de Barcelona. Una gran epoca la del "meta".

  Jordi

  ResponElimina
 2. Em sembla que a principi dels vuitanta va canviar el seu nom pel de "Viva's" i més endavant pel de "Meta-2".

  ResponElimina
 3. Si es veritat una de les millors discoteques de Barcelona i d'aquells anys. Es veritat al principi dels anys vuitanta es va dir Viva's...

  ResponElimina
 4. Yo tambien era habitual.fue la mejor d su epoca por su ambiente,musica,sesvicio y decoracion.pero os comento k la foto que se muestra en algun lugar d esta web no correspode con meta.

  ResponElimina
 5. jo també hi havia anat quan es deia Metamorfosis, q maca, q bona la música, q temps, tan joves tots!!!

  ResponElimina
 6. Jo hi vaig anar el primer diumenge (16/1/72) amb una colla d'amics: Pepus i Glòria, Albert i Raquel, Jaume i Rosalia i la meva parella en aquell moment la Marta. També venien en Yosi i en Jaume C. L'entrada de la parella em va costar 300 pessetes, o sigui 1,8€. La tarda abans havíem estat a Baccarrá un altre de les clàssiques del l'època. Jo aleshores anava camí dels 18.

  ResponElimina
 7. Fibra Óptica no estuvo en Carrer de Beethoven 9, no al menos después de 1994. Se encontraba en la esquina, en Plaça Llongueras, frente a la Discoteca Nitsa. Después de llamarse Don Chufo, pasó a llamarse Área Beethoven.

  ResponElimina
 8. Super el meta....un punt de trobada amb la millor música....commodores per exemple

  ResponElimina
 9. Si no recuerdo mal, la foto corresponde a la Disco Ribelinos que se accedia desde la parte posterior de el corte ingles, en la plaza calvo sotelo, jeje. Asi se llamaba. I Marta la moza que me hizo subir al cielo, teniamos 14 años

  ResponElimina