dilluns, 2 de gener de 2012

LA CABAÑA DEL TIO TOM / CHEZ CHARLEY. Sala de Festes. Pedralbes. (1960-1963)

A començaments dels anys 1960's va obrir-se a la part alta de l'Avenida de la Victoria (nom que aleshores tenia l'actual Avinguda de Pedralbes) prop del monestir, una sala de festes vorejada de jardins que tenia un doble nom: La cabaña del Tio Tom (talment com la novel·la de Harriet Beechjer Stowe) era el més conegut, pero també se la coneixia com Chez Charley.


Era un local sovint freqüentat per gent d'una certa edat, on hi anaven a lligar els quarentons.
La publicitat de l'època hi anunciava sessions de ball amb madison i twist. Aquí van començar a actuar grups com Lone Star o Los Oliver's. També hi actuava l'italià Ennio Sangiusto, que va popularitzar El blues del pirata.
La revetlla de Sant Joan de 1962 va comptar amb la presència del també italià Jimmy Fontana, un cantant que aleshores començava a ser popular amb les seves melodies.
La matinada del 19 de novembre de 1963, la història de la Cabaña del Tio Tom va tenir un desenllaç tan tràgic com sobtat. Un cop acabada la sessió del dia i quan el local ja era buit i tancat, un violent incendi va destrossar pràcticament tota la instal·lació. La gran quantitat de fusta que decorava el local va ajudar notòriament a la propagació de les flames. La premsa va ressaltar que el local no estava assegurat.

 *1963.- Entrada a La Cabaña del Tio Tom-Chez Charley. Els de la foto són un jove Tony Ronald (el més alt) i el seu grup Los Kroners.

4 comentaris:

 1. llastima no poguer posar una foto del showman "Charley", i dir que a mes es coneixia com "El cementiri dels Elefants", en Charley va tindra un altre local conegut com L'Embassy al carrer Casanova tocant la trav. de Gracia

  ResponElimina
 2. Grandes y felices recuerdos. En los 65/66, yo cantaba con grupo llamado "Los Brisks". Cuando ibamos a Barcelona para grabar con la Cía. Belter solíamos actuar en "La Cabaña". Por allí pasaban Sirex, Mustang, Lone Star, todos amigos. Muchas gracias, bloguero.

  ResponElimina
 3. Os recuerdo aunque yo tenía 7 años, pero de aquellos años recuerdo nombres, a vosotros, a Tony Ronakd

  ResponElimina
 4. En la cabaña del tio tom, actuaron también uno de los míticos grupos de principios de los 60, Los King's Boys. Allí los descubrió el maestro Salinas y les dio la oportunidad de grabar su primer disco con la compañía Belter.

  ResponElimina