dimarts, 25 de desembre de 2012

ALFOMBRAS PRESAS. Cucurulla 9 (1940's-1989)

 
 
Probablement la botiga de Barcelona més popular en la venda i comercialització de catifes de tota mena hagi estat Alfombras Presas, situada al número 9 del carrer de la Cucurulla al final del Portal de l'Àngel, abans d'arribar a la placeta que hi ha a la cruïlla amb Portaferrissa i Boters. 
El mateix local havia estat ocupat a principis del segle XX pels Magatzems Petit Paris primer i Maison Royale després, que eren comerços especialitzats en roba per a senyores. Aquests magatzems desaparegueren amb la Guerra Civil.
 
 
*1948.- Anunci de la botiga Presas publicat al setmanari Destino. 
 
 *1952.- Un altre anunci on ja es poden veure les lletres formant el logotip tan característic de l'empresa. Observi's que les Carpets Coco del primer retall publicitari aquí s'anuncien com Carpetas de Icoco. (Font: Hemeroteca La Vanguardia).  
 
Les primeres notícies d'Alfombras Presas les trobem a la publicitat de finals dels anys 1940's que anunciava carpets (catifes). Als anys 1950's eren habituals els anuncis sobre grans liquidacions d'existències de partides provinents d'altres fàbriques, així com d'oportunitats a preus molt econòmics procedents de lots de catifes amb tares gairebé imperceptibles.
Als anys 1960's l'empresa s'estengué i va obrir dues sucursal allunyades del centre, una a l'avinguda Pau Casals i l'altra al carrer Navas de Tolosa.
L'any 1989 Alfombras Presas anunciava liquidació de tot el gènere per un trasllat que esdevingué tancament definitu. A partir d'aleshores les botigues de moda i roba, tant pròpies d'aquell eix comercial, han anat ocupant l'espai de la històrica i desapareguda botiga de catifes.

8 comentaris:

 1. Hace casi 40 anos entregaba alfombras tejidas en Flandes a Alfombras Presas y tenia una buena relacion con Jordi Presas.
  Cruzando esta noticia me pregunto si puedo veniren contacto con Jordi. Quien tiene idea, quien puede ayudarme? Muchas gracias. Leon van Besauw

  ResponElimina
  Respostes
  1. Soy Joan Presas, hijo de Jordi, mi padre tuvo un ICTUS en el año 2013, desde entonces "vive" en el Priorat de Banyeres ( Tarragona.
   Gracias por su interes.
   Un saludo

   Elimina
 2. Buenos días Mr.Leon, me llamo, Joan i soy el segudo hijo de Jordi.
  Por desgracia el día 1 de Abril del 2013, mi padre sufrió un ICTUS del cual salio gravemente perjudicado y con la movilidad muy reducida, no obstante,le comentaré su nota
  Muy agradecido por su atención,reciba un cordial saludo
  Joan Presas

  ResponElimina
 3. Mi hermana trabajó allí mucho tiempo. Alfombras Presas, fue, aún más grande de lo que se dice en el artículo.

  ResponElimina
 4. Hola soy Joan hijo de Jordi.
  Quien es tu hermana ?

  ResponElimina
  Respostes
  1. Bon dia, Joan.
   La meva família era la propietària del local d'alfombres Presas al carrer de la Cucurulla.
   M'agradaria posar-me en contacte amb tu.
   Et deixo un correu electrònic.
   as18337@gmail.com

   Elimina
 5. Hi ha alguna dada incorrecte al correu electronic

  ResponElimina
 6. Vaig estudiar a l'escola Virolai amb el teu germà Jordi.
  Em podries facilitar el seu contacte ?
  De tant en tant fem trobades d'exalumnes i seria fantàstic retrobar-nos.

  ResponElimina