diumenge, 9 de desembre de 2012

BAR / BODEGA MONTFERRY. Sepúlveda / Viladomat (1940's-2010)

*2006.- El Bar Montferry de la cantonada Viladomat-Sepúlveda amb la seva característica marquesina.  

Un senzill i modest bar de barri com a tants, enclavat al bell mig del barri de Sant Antoni i que mai s'apartà d'aquesta tipologia de bars -coneguts popularment com a bar-comidas- on també s'hi servien menjars i on l'ambient era familiar i de barri. El seu orígen però, era de bodega com delatava el rètol que fins a l'últim dia va presidir una de les portes d'accés. Havia format part d'aquell exèrcit de les Bodegas Montferry, que franquiciades per Pere Rovira, s'escampaven durant la dictadura pels carrers de l'Eixample i alguns altres barris de la ciutat i on es venien vins a granel directament del barril.
La Montferry de Sepúlveda-Viladomat  tenia però, com a tret més característic, la seva marquesina de vidre que envaia uns quants metres quadrats de vorera i que, no se sap per quina raó, es va mantenir fins a l'últim dia desafiant ordenances municipals. 
El bar va tancar el 2010. Mesos després de la seva desaparició, Quim Monzó, veí de la zona durant els últims anys del Montferry, en feia esment en un dels seus articles habituals de La Vanguardia, on cantava les excel·lències de l'esplèndida escudella i carn d'olla que s'hi servia.

3 comentaris:

 1. A aquest bar i la granja que hi havia al costat, separats pel portal d'una escala de veïns els hi tenia especial afecte. N'era client durant una etapa de la meva vida.

  ResponElimina
 2. Jo, aquest Montferri no el vaig conèixer, pero si un que encara hi ha enfront de la caserna del Bruc, on vaig fer la mili als anys 1971/1972. En aquest Montferri hi habia una senyora que feia uns entrepans de truita de patates amb ceba que aixecaven un mort, el pa amb tomaquet, es clar. Aquella barra de quart plena de truita et tornava a la vida, jajajaja. Aquella senyora es mereix un monument per la seva dedicació a la feina i per fer-la tan ben feta. Perdoneu el meu catalá, pero es jo ja vaig ser 'espanyolitzat' per Franco.

  ResponElimina
 3. Alguna d'elles recuperades en un intent de no deixar que la historia viva desaparegui.
  https://www.facebook.com/pages/Bodega-Montferry/473541726064180

  ResponElimina