dissabte, 20 d’abril de 2013

SABATERIA SOLÉ. Carrer Ample 7 (1926-2013)

 
*2005.- L'entranyable aparador de Calçats Solé amb la seva varietat de sabates artesanes exposades.
 
Passejant pel carrer Ample, era difícil no aturar-se a l'aparador d'aquesta botiga i contemplar tota l'àmplia varietat de sabetes, espardenyes, sandàlies i calçat artesà de nombrosos països i regions. L'aparador sempre era ple de modalitats diverses amb una acurada indicació del l'origen de cada peça.
Però l'altre tret que donava identitat a aquesta sabateria era l'especialització en donar sol·lució a tots aquells que tenen la llesca més gran del normal. A Calçats Solé s'hi podien trobar números de sabata fins al 47 per a dones i fins al 55 per a homes.  El jugadors de bàsquet n'eren, lògicament, clients habituals. Per això a les parets hi havien exposats autògrafs i fotografies de figures de l'esport de la cistella, que donaven fe que havien passat per Can Solé. A banda del calçat artesà i els números grans, a la botiga s'hi podien comprar també sabates clàssiques de fabricació propia i de gran qualitat a preus força interessants. 
L'establiment, tal com s'indicava el rètol, va ser fundat l'any 1926 i fou a partir dels anys 1940's que aquesta botiga es va començar a especialitzar en sabates grans. El seu últim propietari va ser Enric Pallarès Solé.
A començaments del 2012, un cartell ja anunciava el traspàs del negoci, la qual cosa alertava que final d'aquesta sabateria mítica s'acostava. Finalment, la desaparició es va consumar el 2013. 
 
 

4 comentaris:

 1. ho sento molt. la crisi, la desídia... el que sigui, però va desapareixent comerços de tota la vida...Repeteixo: em sap greu.

  ResponElimina
 2. Això acabarà molt malament, com diu la Glòria estan tancant comerços que havíen resistit fins i tot una guerra.

  ResponElimina
 3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 4. Trobo a faltar moltíssim aquesta botiga, sempre m'he calçat a l'estiu amb sandalies artesanals.
  Per casualitat, algú sap on puc trobar alguna botiga semblant?

  ResponElimina