dissabte, 20 d’abril del 2013

SABATERIA SOLÉ. Carrer Ample 7 (1926-2013)

 
*2005.- L'entranyable aparador de Calçats Solé amb la seva varietat de sabates artesanes exposades.
 
Passejant pel carrer Ample, era difícil no aturar-se a l'aparador d'aquesta botiga i contemplar tota l'àmplia varietat de sabetes, espardenyes, sandàlies i calçat artesà de nombrosos països i regions. L'aparador sempre era ple de modalitats diverses amb una acurada indicació del l'origen de cada peça.
Però l'altre tret que donava identitat a aquesta sabateria era l'especialització en donar sol·lució a tots aquells que tenen la llesca més gran del normal. A Calçats Solé s'hi podien trobar números de sabata fins al 47 per a dones i fins al 55 per a homes.  El jugadors de bàsquet n'eren, lògicament, clients habituals. Per això a les parets hi havien exposats autògrafs i fotografies de figures de l'esport de la cistella, que donaven fe que havien passat per Can Solé. A banda del calçat artesà i els números grans, a la botiga s'hi podien comprar també sabates clàssiques de fabricació propia i de gran qualitat a preus força interessants. 
L'establiment, tal com s'indicava el rètol, va ser fundat l'any 1926 i fou a partir dels anys 1940's que aquesta botiga es va començar a especialitzar en sabates grans. El seu últim propietari va ser Enric Pallarès Solé.
A començaments del 2012, un cartell ja anunciava el traspàs del negoci, la qual cosa alertava que final d'aquesta sabateria mítica s'acostava. Finalment, la desaparició es va consumar el 2013. 
 
 

6 comentaris:

  1. ho sento molt. la crisi, la desídia... el que sigui, però va desapareixent comerços de tota la vida...Repeteixo: em sap greu.

    ResponElimina
  2. Això acabarà molt malament, com diu la Glòria estan tancant comerços que havíen resistit fins i tot una guerra.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Trobo a faltar moltíssim aquesta botiga, sempre m'he calçat a l'estiu amb sandalies artesanals.
    Per casualitat, algú sap on puc trobar alguna botiga semblant?

    ResponElimina
    Respostes
    1. aquesta butiga sobre els anys 65 jo comprava uns botins que deyan botins de guardia civil nomes en negre que eran guans despres de viure al extranxer i vaix torna i el seyor sole en badi ja no la trovaban els sabaters devia der molt cara

      Elimina
    2. du ni dó com iscryus neng

      Elimina