dimarts, 4 de febrer de 2014

PIERROT. Discoteca. Avda. Meridiana 244 (1960's-1980's)

Agraïments a ROBERTO LAHUERTA MELERO


El logotip de Pierrot, molt difòs a través d'enganxines durant els anys 1970's.

Gairebé a la frontera entre Clot i la Sagrera, en plena Meridiana. al costat de l'estació del metro de Navas, el Mesón de Goya i el cinema Rivoli, va obrir a finals dels anys 1960's la discoteca Pierrot. Era un local de barri, la típica discoteca que s'incorporava a aquesta nova proposta lúdica del jovent en un barri allunyat del centre i de les zones nobles de la ciutat. A començaments dels 1970 s'hi van organitzar alguns concursos de bellesa femenins (Guapa de Barcelona), però també masculins (Mister España 1974) en col.laboració amb Producciones El Faro.   
*1974.- Elecció de Mister España a Pierrot
Com moltes altres discoteques Pierrot no va ser aliena a puntuals episodis de violència, alguns especialment greus com l'apunyalament del porter el 1979 i l'intent de robatori amb tiroteig contra l'encarregat i el seu fill al 1986, un fet luctuós que va precipitar el final d'aquest local.


Dos retalls de premsa publicats a La Vanguardia sobre sengles successos amb violència contra les persones esdevinguts a Pierrot.

Pierrot va tancar a finals dels 1980's i el local va tenir la seva continuïtat com a discoteca amb noves propostes i una gran diversitat de noms. Primer com a Multiespacio Tercera Fase i després com l'after-hours James Dean, que va tenir molts problemes amb els veins fins al punt que es veié obligat a modificar els seus horaris, per continuar amb Locos por la Música o Punto BCN. Avui (2014) hi ha un ampli supermercat.

10 comentaris:

 1. Solo recuerdo el nombre y la grafia, pero jamás estuve por allí.
  salut

  ResponSuprimeix
 2. El primer streaptease que recordo el vaig presenciar aqui... cal dir que no tinc un record gaire agradable d'aquesra vetllada...

  ResponSuprimeix
 3. fue una de las mejores salas de Barcelona en los 70s. Grandes espacios y ambiente diverso en las noches. Citar me permito al excelente maïtre Jose Carretero que durante muchos años lideró un equipo de grandes profesionales.

  ResponSuprimeix
 4. Bueno antes que Carretero como maitre estubo Ricardo y cuando se fue Ricardo lo compaginaron Ernesto Arregui y Jose Carretero que con el tiempo dejo lo de metre y se quedo de Camarero aunque cuando hacia falta lo hacia de Metre, grandes fueron los tres.

  ResponSuprimeix
 5. La data exacta de la seva inauguració va ser al voltant del 24 de Juny de 1.974 i ho sé perqué el dia 29 vaig conèixer a la que es la meva dona, Ara fa 41 anys.

  Javier

  ResponSuprimeix
  Respostes
  1. Yo conocí a mí marido con 18 años y tengo yaaaaaaaa 59 !!!
   Me pasé 1/2 juventud allí metida a diario, viernes noche y sábado y domingo!!! Muyyy buenos recuerdos!!!

   Suprimeix
 6. Grande Don Alejo González González DEP

  ResponSuprimeix
 7. James Dean (after) 1993
  Deliciosamente Colosal !

  ResponSuprimeix
 8. Brutal el James Dean, i desprès cap al San Francisco. Quins records!

  ResponSuprimeix
 9. Gran recuerdo de Pierrot. Conocí a una preciosidad . bonitos momentos de baile . y preciosos recuerdos de esos tiempos 1988-1990

  ResponSuprimeix