diumenge, 2 de novembre del 2014

LA CAVA DE LOS FAROS. Queviures i licors. Plaça Universitat. (1951-2014)Durant més de seixanta anys La Cava de los Faros va ser un dels comerços més emblemàtics de la plaça Universitat. Els seus aparadors eren sempre atapeïts de tots tipus de licors i conserves i pel vianant es feia  difícil no parar-hi atenció quan passava per allà. 
La botiga va obrir el primer dia de juny de 1951 i era situada a la cantonada amb el final del carrer Tallers. El seu interior es distribuïa en altell, planta baixa i soterrani. El nom de l'establiment era un homenatge del botiguer fundador als seus quatre fills que per ell eren els faros que il·luminaven el negoci. En els seus primers anys d'activitat els queviures els envasaven a l'altell i al soterrani hi havien les càmeres frigorífiques construïdes al costat d'alguns fragments de la tercera muralla de la ciutat.

El celler del soterrani amb fragments de l'antiga muralla.

En els últims anys s'hi van deixar de vendre càrnics i es va reorientar el negoci cap a la venda de delicatessen (productes artesanals de qualitat) i sobretots de licors de tota mena, entre els que destacava una variada gamma d'absentes. Es va reformar el soterrani per deixar a la vista els trossos de muralla que s'hi conservaven i es va adaptar l'espai com a licoreria. 
El 16 d'octubre de 2014 va marcar el fina1 de La Cava de los Faros. La jubilació de la senyora Carmen Lafuente, la seva última propietària va desencadenar el tancament. 

L'interior de La Cava de los Faros oferia aquesta imatge d'acumulació d'ampolles de licor de tota mena.

3 comentaris:

 1. El nom de l'establiment era un homenatge del botiguer fundador als seus quatre fills que per ell eren els faros que il·luminaven el negoci "...Si y en su honor, hasta bien entrado los años 80, había en la cornisa de la entrada del establecimiento cuatro faros de unos 40 cmts de altura más/menos, que giraban la cúpula como los de verdad emitiendo rayos de luz.
  Aquello tomaba vida cada día desde la apertura hasta la hora de cerrar el establecimiento.
  Salut

  ResponElimina
 2. Molt interessant el detall del teu comentari Miquel. Gràcies.

  ResponElimina
 3. Ara mateix el local és una botiga de Torrons Vicens,

  ResponElimina