divendres, 31 de juliol del 2015

LA BARCELONINA DE VINS I ESPERITS. València 304 (1982-2009)

Agraïments a MARÍA JOSÉ GONZÁLEZ



Establiment obert l'any 1982 al semi soterrani dels baixos de l'immoble del número 304 del carrer València (entre Pau Claris i Roger de Llúria), La Barcelonina de Vins i Esperits, suposava una aposta decidida per intentar difondre la cultura del vi, quan encara no estava prou estés anar prendre copes de vi com alternativa a  d'altres begudes alcohòliques, a la pròpia cervesa o com aperitiu.
A La Barcelonina s'hi podia trobar una oferta immensa de vins de tot el món, que abastava més de 500 marques i que podien fer les delícies del paladars més exigents en la matèria. El disseny i decoració del local va ser obra de Toni Roqueta i també s'hi podien consumir tapes i especialment els patès i formatges que tan bé combinen amb els bons vins. Un lloc idoni per passar-hi abans o després d'anar al cinema.
Amb el pas dels anys el local va refundar-se com a restaurant de cuina mediterrània sense deixar de tenir el vi com a  primer protagonista. La vida de la Barcelonina de Vins i Esperits va arribar al quart de segle fins que a l'any 2009 el local va tancar portes per convertir-se en el Silom Spa, un local de massatges tailandesos i tractaments de bellesa.

3 comentaris:

  1. Otro establecimiento que me ha pasado desapercibido.
    Salut y gracias.
    PD:
    aquí encuentro a faltar una foto del local.

    ResponElimina
  2. El recordo perfectament. I també els seus vins.

    ResponElimina
  3. Iba de pequeño con mis padres me Encantaba la tabla de quesos sobre todo el cabrales el jamón que tenían era espectacular en la vida lo probado igual me acuerdo mucho del cámara los xavi y el cocinero alejandro "toneti"

    ResponElimina