dimecres, 2 de setembre de 2015

CHAPA. Pub. Bar Musical. Santaló 34. (1974-1980)
Un dels locals d'oci més actius i concorreguts de mitjans de la dècada dels 1970's va ser el pub Chapa, obert al públic durant la tardor de 1974, dins el complex de l'edifici Les Amèriques que ocupa la totalitat de l'illa Muntaner/Avenir/Santaló/Marià Cubí. 
Chapa s'emplaçava al carrer Santaló fent cantonada amb Marià Cubí, al costat mateix del Bar Marcel. En d'altres paraules al rovell de l'ou del barri de Galvany, on les nits ja començaven a ser mogudes en aquella època.
A Chapa s'hi escoltava molt bona música i el seu interior destacava per l'absencia gairebé total de seients individuals i per una mena de petita graderia que envoltava el fons del local tot formant diversos nivells. Els coixins apareixien escampats per arreu per tal que la clientela s'hi instal·lés còmodament. S'omplia també a les tardes, especialment els caps de setmana, amb una parròquia més jove amb ganes de començar a sortir. La imatge gràfica de l'establiment redundava en la coneguda grafia pròpia del logotips de productes històrics i familiars com Coca-Cola, Cacaolat o Chupa-Chups
Després d'aquell sonat èxit inicial, la proposta que oferia Chapa va ser vigent fins a començaments dels anys 1980's. El local seria després reformat per inaugurar una nova etapa com a Chelsea i posteriorment una altra com a The End, abans d'esdevenir uan gelateria. 

1 comentari: