diumenge, 18 d’octubre del 2015

ARENAS CINE GAY. Tarragona 5-7. (2003-2015)


*2015.- L'Arenas Cine Gay en els seus últims dies. (Foto: Jordi Cotrina/El Periódico de Catalunya)

Quan l'any 2003 es va tancar l'històric Cinema Arenas del carrer Creu Coberta es va condicionar la part del darrera del local, amb entrada pel carrer Tarragona, per instal·lar-hi una sala de dimensions molt més petites, unes 300 localitats, que ben aviat va aparèixer a la cartellera amb el nom d'Arenas Cine Gay.

*2004.- En els seus primers anys l'Arenas Cine Gay no s'anunciava encara com a tal i a l'entrada del local apareixia simplement com Arenas Cinema/Cine Arenas.

Aquell antic Cinema Arenas, que ja en les seves últimes etapes s'havia caracteritzat per no ser precisament un punt de trobada de cinèfils, va decidir sortir de l'armari i anunciar-se públicament i d'una manera explícita com el que era: un lloc per a contactes furtius del submón gai en un entorn on la neteja no era precisament un valor i on la pel·lícula que s'hi projectava era el menys important. 
La continuïtat d'aquest local va quedar amenaçada des del primer dia a causa del projecte municipal de perllongament del carrer Diputació per darrera de l'Hotel Catalunya Plaza. La previsió era que aquesta via fes un gir fins creuar Creu Coberta i arribar fins a la Gran Via. Això permetria a la circulació rodada procedent de l'Eixample per Diputació poder accedir a la Gran Via sense passar per la plaça Espanya.
La popularitat de l'Arenas dins el món gai va anar creixent fins convertir-se en un local anunciat en nombroses guies internacionals i turístiques del sector. En realitat era com un centre de contactes on, a banda de la sala de projecció de cinema, hi havia tot un seguit instal·lacions pròpies d'un centre lúdic per al col·lectiu homosexual. El responsable de taquilla ja advertia a les senyores i altres potencials clients que no semblaven ajustar-se al perfil adequat, que el que trobarien a dins no era segurament el que esperaven.
La sala amb les parets de l'entrada cobertes d'uns cridaners graffitti multicolors, va tancar definitivament el 12 d'octubre de 2015 i ha quedat en la memòria del barri d'Hostafrancs com un sòrdid epíleg en la història del Cinema Arenas del carrer Creu Coberta    

¨
*2015.- L'últim graffitti que va adornar l'entrada del Arenas Cine Gay abans del seu tancament i enderroc. (Foto: ara.cat )

Amb l'advertiment previ que la seva lectura pot ferir la sensibilitat d'algun seguidor d'aquest blog, aquest és un enllaç on s'explica amb pèls i senyals tot allò que es podia trobar a l'interior de l'Arenas Cine Gay

http://en-la-penumbra.blogspot.com.es/2011/08/cine-arenas.html?zx=cecfb76910e5eb08

2 comentaris:

  1. Quan projectaben las películes clasificades "S" al Cinema Arenas, ( ja tenía més de 18 anys ) hi vaig anar unes poques vegades. Hem va extranyar que entre película i película ( eran "sesió contínua" ), no s'ensenguessin els llums de la sala, ( com passaba amb altres cines: Lido, Diana... ) i que tots els espectadors fossin homes, que anaven d'una butaca al altre. Com que un d'aquests espectadors s'hem va acostar "perillosament", alhesores hem vaig donar compte d'on m'havía ficat. Desde aquella vegada vaig deixar d'anar a certs cinemes de sesió contínua...

    ResponElimina
  2. Donde queda ahora soy extranjero yo fui hace mucho estaba en plaza españa detras del hotel la direccion por favor

    ResponElimina