dimarts, 24 d’octubre del 2017

ANDY CAPP. Bar de copes. Bonavista 13. Gràcia. (1984-2000's)




 
Potser a molts no el serà familiar el personatge d'Andy Capp. Al Regne Unit però, es força conegut com a protagonista d'unes tires de còmic publicades als periòdics Sunday Mirror i Daily Mirror. El seu creador és el dibuixant Reg Smythe (1917-1998). Després de la seva mort Roger Mahoney va continuar dibuixant-lo. L'Andy Capp es caracteritza bàsicament per la seva debilitat per la beguda i habitualment apareix amb un got de cervesa a les mans o bé engatat i dormitant sobre la barra d'un bar.
A l'any 1984 un grup de joves francesos (Marcelle, Jean Jacques i Christian) que es dedicaven al transport de materials per a show bussines, van decidir obrir agafar el local del bar Celobert al número 13 del carrer Bonavista, a la part baixa de Gràcia entre els jardinets i el Torrent de l'Olla. Li van canviar el nom i Andy Capp va ser l'escollit.
El local va aconseguir esdevenir un punt de trobada de gent progre amb inquietuds artístiques, on era fàcil trobar-hi des d'activistes culturals a músics alternatius i també forasters francesos atrets per l'origen dels joves que el regentaven. En els primers anys destacava pel seu aspecte vell i atrotinat amb esquerdes a la barra i la pintura de les parets i els sostres despresa i gairebé penjant. Tot plegat però, li conferia un aspecte de decadència fascinant i acollidora. S'hi jugava a les dames xineses, s'hi feien exposicions d'art i s'hi prenien cremats de rom i brandy. L'espai es completava amb una terrassa interior al fons del local, molt animada als estius.
L'Andy Capp va tancar amb el canvi de segle. Al local que ocupava s'hi va instal·lar després una tintoreria.

3 comentaris:

  1. Pel•lícula al Casablanca i cervesa a l'Andy Capp... those were the days!

    ResponElimina
  2. Feia temps que intentava recordar el lloc on era i avui l'he sabut trobar gràcies a vosaltres, és el local que fa cantó amb Ferrer de Blanes, oi? Quins records! I té raó el David que feia de molt bon combinar amb una visita al Casablanca!

    ResponElimina
  3. Aquelles èpoques en què deixavem el seat 127 aparcat a la mini acera del mig de la Diagonal, anavem al cine, a l'Andy i alguns llocs més, i quan tornaves el cotxe era allà intacte, molestant a tothom (pocs) que passaven per allà. Ostres, quins bons records porten els bars amb caràcter...

    ResponElimina