dilluns, 30 d’abril de 2018

KENT. Cafeteria. Muntaner 325. (1968-1990's) 
Durant el franquisme es va acabar de completar la urbanització i ocupació de gairebé tots els espais del pla de Barcelona, de manera que s'anaven enllaçant els diferents barris des de l'Eixample fins a les antigues viles que s'havien anat annexionant a la ciutat 
Des del punt de vista social, les classes benestants i les guanyadores del conflicte civil s'instal·laren bàsicament a barris com Sarrià, Sant Gervasi, Bonanova, Pedralbes o Les Corts, mentre que les zones més allunyades, en especial envers del costat Besòs, eren el futur habitat de classes populars, obreres i immigrades.    
El carrer Muntaner en el seu curs de mar cap a muntanya canviava de fesomia just a partir de creuada la  Diagonal. Sobre les voreres, els plàtans quedaven substituïts per oliveretes (ligustrum), un arbre de fulla perenne i capçada baixa, mentre una atmosfera que traspuava una posició social destacada impregnava tant les velles com les noves edificacions. Els comerços i botigues confirmaven també aquesta imatge.
A finals dels anys 1960's una elegant cafeteria s'incorporava a aquell tram noble del carrer Muntaner a tocar del barri Galvany. El nom de l'establiment era Kent i ocupava els baixos del número 325 entre els carrers de Calaf i dels Madrazo, a la mateixa vorera on la pastisseria Baixas i més amunt les Mantequerías Tívoli imprimien segell de prestigi burgés al barri.

*1968.- Interior de la Cafeteria Kent. Interiorisme de Font Faulí per encàrrec de Joan Puig. (Foto: Fons Ferran). 

Disposava d'una terrassa sobre la vorera, habitualment ocupada per clients que no dissimulaven la seva condició social i des d'on molts joves de l'època esperaven el moment oportú per incorporar-se a Pushkin, la discoteca que hi havia justament a l'altra banda del carrer.
Als anys 1980's la cafeteria Kent va ser objecte d'algunes reformes i el local va passar a ser coneguda com Kent 2. 
 
*1980's.- Sotagot de l'establiment, ja reformat i reobert amb el nom de Kent 2.
 

2 comentaris:

  1. El bar Kent, com li dèiem nosaltres,el recordo perfectament, en la zona Galvany de Sant Gervasi, en els meus anys d'adolescent anàvem a fer temps al Kent per entrar al Pushkin que estava just davant.
    De tota manera jo crec que el Kent va obrir portes abans, entre els anys 1968-69.
    Una cordial salutació

    ResponElimina
  2. Allí fumé mi primer cigarrillo, que casualmente era también de una marca que se llamaba Kent. Era un lugar muy agradable, acogedor, del que tengo muy buenos recuerdos.

    ResponElimina