dilluns, 30 d’abril de 2018

KENT. Cafeteria. Muntaner 325. (1968-1990's) 
Durant el franquisme es va acabar de completar la urbanització i ocupació de gairebé tots els espais del pla de Barcelona, de manera que s'anaven enllaçant els diferents barris des de l'Eixample fins a les antigues viles que s'havien anat annexionant a la ciutat 
Des del punt de vista social, les classes benestants i les guanyadores del conflicte civil s'instal·laren bàsicament a barris com Sarrià, Sant Gervasi, Bonanova, Pedralbes o Les Corts, mentre que les zones més allunyades, en especial envers del costat Besòs, eren el futur habitat de classes populars, obreres i immigrades.    
El carrer Muntaner en el seu curs de mar cap a muntanya canviava de fesomia just a partir de creuada la  Diagonal. Sobre les voreres, els plàtans quedaven substituïts per oliveretes (ligustrum), un arbre de fulla perenne i capçada baixa, mentre una atmosfera que traspuava una posició social destacada impregnava tant les velles com les noves edificacions. Els comerços i botigues confirmaven també aquesta imatge.
A finals dels anys 1960's una elegant cafeteria s'incorporava a aquell tram noble del carrer Muntaner a tocar del barri Galvany. El nom de l'establiment era Kent i ocupava els baixos del número 325 entre els carrers de Calaf i dels Madrazo, a la mateixa vorera on la pastisseria Baixas i més amunt les Mantequerías Tívoli imprimien segell de prestigi burgés al barri.

*1968.- Interior de la Cafeteria Kent. Interiorisme de Font Faulí per encàrrec de Joan Puig. (Foto: Fons Ferran). 

Disposava d'una terrassa sobre la vorera, habitualment ocupada per clients que no dissimulaven la seva condició social i des d'on molts joves de l'època esperaven el moment oportú per incorporar-se a Pushkin, la discoteca que hi havia justament a l'altra banda del carrer.
Als anys 1980's la cafeteria Kent va ser objecte d'algunes reformes i el local va passar a ser coneguda com Kent 2. 
 
*1980's.- Sotagot de l'establiment, ja reformat i reobert amb el nom de Kent 2.
 

1 comentari:

  1. El bar Kent, com li dèiem nosaltres,el recordo perfectament, en la zona Galvany de Sant Gervasi, en els meus anys d'adolescent anàvem a fer temps al Kent per entrar al Pushkin que estava just davant.
    De tota manera jo crec que el Kent va obrir portes abans, entre els anys 1968-69.
    Una cordial salutació

    ResponElimina