dimecres, 26 de setembre del 2018

SALA MUNTANER. Teatre. Muntaner 4. (1996-2018)



*2017.- Vista nocturna de l'entrada a la Sala Muntaner
 
El 15 de novembre de 1996 la Sala Muntaner obria portes al número 4 d'aquest carrer, ocupant els baixos de l'edifici on Terenci Moix va viure els últims anys de la seva vida. El nou teatre venia a  ocupar el mateix espai que anteriorment havia acollit antres propostes d'oci com havien estat cronològicament el cabaret Emporium i les discoteques Muntaner 4 i Shadows.
L'obra que va suposar l'arrencada de la Sala Muntaner fou la comèdia Culékulé de Xavier Bosch i Miquel Cors. El local oferia una programació diversa i al seu escenari s'hi podien veure gèneres tan diferents com el cabaret, la dansa, la màgia, els monòlegs còmics i d'acudits o peces tant de teatre contemporani com alternatiu. 
 
 
Per aquesta sala hi van desfilar les obres de directors teatrals com Àlex Rigola, Ricard Salvat, Xavier Albertí, Magda Puyo o Manuel Dueso. Hi van actuar artistes com el veterà Santi Sans (Politica, pilotes i altres putades), Carles Flavià (El estado del malestar) o Sol Picó (Razona la vaca). 
 
 
Al març de 2005 la Sala Muntaner va ser tancada per reformes i no es tornà a reincorporar a la cartellera fins a les acaballes de 2006 amb una renovació a fons de la sala segons un projecte de l'arquitecte Ángel Morcillo. Després de la reobertura, amb un aforament per a 183 espectadors i amb Josep Maria Coll de director artístic i l'empresa Solmontros S.L. al darrera, el local va aconseguir consolidar el seu projecte de teatre alternatiu.
 
 
Al setembre de 2018 la sala va tancar portes definitivament despres d'una davallada important d'espectadors que van fer inviable la continuïtat del projecte
 
*2017.- Vista del pati de butaques de la sala.
 
 

1 comentari:

  1. A mi me parecía que funcionaba, al menos las veces que he ido la sala estaba sino a petar, si que con bastante aforo ocupado. Claro que eran siempre en días festivos.

    ResponElimina