dilluns, 15 d’octubre del 2018

PAVELLÓ DE LA BROWN BOVERI / SOCIEDAD ESPAÑOLA DE ELECTRICIDAD. Exposició de 1929. Montjuïc. (1929-1930)

Agraïments a FRANCISCO ARAUZ


*1929.- Vista del pavelló des de la làmina d'aigua situada davant del Pavelló de Barcelona. (Font: Notas de un visitante de la Exposición. Col·leccio privada Francisco Arauz)
 
Les empreses i companyies d'electricitat i les vinculades al sector energètic van ser les grans protagonistes dels pavellons privats estesos pel recinte de Montjuïc durant els dies de l'Exposició Internacional de 1929.
La suïssa Brown Boveri, fundada a Baden a l'any 1891 va ser una de les capdavanteres en la producció de material i components elèctrics. Aquesta societat helvètica havia participat en la creació de la Compañía Española de Fluido Eléctrico i es va vincular també a la Sociedad Española de Electricidad amb la que comparegué a l'exposició.
El seu pavelló, que no destacava especialment per la seva arquitectura amb un estil similar als edificis del Mercat de les Flors, era emplaçat davant del Pavelló de Barcelona a l'Avinguda Rius i Taulet.

*1929.- Emplaçament del Pavelló de Brown Boveri (cercle blau) en un dels extrems de l'esplanada de la Font Màgica. (Font: Plànol de l'Exposició de 1929. Col·lecció privada Francisco Arauz) 

*1929.- La presència de Brown Boveri a l'Exposició de 1929 es complementava amb dos stands a l'Exposició Suïssa  situada rera el Palau de Projeccions. (Font: todocoleccion) 

 



1 comentari:

  1. Ostras, recuerdo el nombre y por supuesto esta máquina eléctrica de tren...En Vilanova , en el museo del ferrocarril, hay un ejemplar.
    Salut

    ResponElimina