diumenge, 6 de desembre del 2020

BOLÓDROMO. Diagonal / Carretera de Sarrià. (1952-1954)


*1950's.- Emplaçament de les 16 pistes de bitlles del Bolódromo (cercle groc) al costat del ball amb jardí Rosaleda a prop de la cruïlla entre Carretera de Sarrià i Diagonal.

Instal·lació inaugurada el 21 de maig de 1952, en el lloc on abans hi hagué el local anomenat El Patio del Farolillo, que era un espai per espectacles de flamenc concebut com una mena d'annex a Rosaleda. Aquest selecte restaurant i ball de les nits d'estiu havia tancat al setembre de 1951, tot i que continuava actiu com un empresa dedicada a l'organització de festes i convits. Ramon Tarragó el seu director va decidir tirar endavant el negoci del bowling

El Bolódromo comptava amb 16 pistes de bitlles reglamentàries a l'aire lliure i també s'hi anunciaven exhibicions de gossos i cockfigths (lluites de galls). Disposava també de cafè-bar-restaurant 

*1952.- Anunci publicat a La Vanguardia que fou la primera referencia publicitària al Bolódromo el mateix dia de la seva inauguració.

No va tenir una existència gaire llarga. La documentació publicitària del Bolódromo no s'estén més enllà del 1954, tot i que les seves pistes van romandre fins a començaments dels 1960's com es pot veure en fotos aèries del triangle que formaven les instal·lacions del ball Rosaleda entre Diagonal, carretera de Sarrià i el final del carrer Anglesola.

*1953.-  Venda de tiquets per exhibicions de moda al Bolódromo.

*1954.- El restaurant del Bolódromo aprofitava les instal·lacions del ball Rosaleda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada