diumenge, 22 de maig del 2022

CAMP DE FUTBOL DEL CARRER URGELL / ROSSELLÓ (1910-1920)


Als inicis del segle XX, l'arribada del futbol a Barcelona i l'augment exponencial any rera any de la popularitat d'aquest esport, la cerca d'espais per establir-hi els camps de joc van convertit la zona colindant amb la fàbrica Batlló (actual Escola Industrial) i l'Hospital Clínic en un barri ple de camps de futbol per a poder exercitar aquell nou esport de procedència anglesa que guanyava més adeptes cada dia que passava.

Més enllà del camps més coneguts, des de l'Escopidora, també conegut com el Camp del carrer de la Indústria del FC Barcelona, el Camp del carrer Muntaner on va jugar l'Espanyol o el Camp de l'Espanya al carrer Villarroel davant de l'Hospital Clinic, us presentem avui aquest altre, d'aspecte absolutament rupestre sense cap mena de graderia, que s'estenia per l'illa corresponent a la quadrícula formada per Urgell / Rosselló / Borrell / Provença. No hem pogut trobar a les hemeroteques si va tenir com a propietari algun club pioner del futbol a la ciutat o per quin tipus d'iniciativa es va aplanar aquest terreny i s'hi van marcar les linies del terreny de joc. De porteries no se n'hi veuen a les fotos.

*1911.- En primer terme l'espai habilitat com a terreny per la pràctica del futbol a Rosselló/Urgell. Al fons l'edifici del Rellotge i la xemeneia de la Fàbrica Batlló. (Foto: Frederic Ballell i Maymí).  

*1910's.- Una altra imatge d'aquest camp de futbol on s'hi aprecien algunes línies del terreny de joc. Al fons a la dreta, la cruïlla Rosselló/Urgell amb l'edifici que durant molts anys va acollir el bar Manhattan. (Foto: Lluís Girau Iglesias/Centre Excursionista de Catalunya).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada