dimarts, 19 d’octubre de 2010

LA BOÎTE. Mas i Mas. (1991-2004)


Successora de l'antic Zacarías, aquesta discoteca soterrada al bell mig de l'illa Urgell-Diagonal-Villarroel-Buenos Aires, tocant a la plaça Francesc Macià, va ser un dels múltiples negocis dels emprenedors germans Mas durant la Barcelona preolímpica. De dimensions limitades i molt concorreguda durant els seus primers anys de funcionament, va fer una aposta decidida per la musica en viu (jazz, flamenc, blues...), que la va col·locar durant uns anys al capdavant dels locals de nit de la ciutat i un dels més prestigiosos pel que fa a música en viu.
Entre els músics de renom que van passar pel petit escenari de La Boîte destaquen Jimmy Smith, Elvin Jones, Lou Bennett, Eliane Elias, Jack DeJohnette, Ray Brown, Bill Evans, Tete Montoliu, Kenny Barron i Gary Bartz.
L'estiu del 2004 el propietari del local -l'hoteler Joan Gaspart- i els germans Mas no van arribar a un acord sobre la renovació del contracte de lloguer de la sala i La Boîte va tancar les seves portes. Posteriorment la sala, dirigida per uns altres gestors, reobriria amb el nom de Zac Club.
La Boîte, amb el mateix logotip, reneixeria una dècada després (2013) a la Rambla, emplaçada al local que havia ocupat el Tabú.

4 comentaris:

 1. Les actuacions del Sleepy LaBeef també eren clàsiques al local

  ResponElimina
 2. Posteriorment, l'any 2005, va reobrir durant un temps amb el nom de Zac Club. Crec que fins fa relativament poc.

  ResponElimina
 3. La Boite?... La desaparición de La Boite es insustituible, no he conocido nada igual. Nadie se ha echado para alante apostando por el directo a flor de piel. El de La Boite. La Boite estaba en los circuitos de los TOP Jazz, Blues, y Rithm@Blues, si alguien quiere hacer algo parecido BCN lo merece. No soy Angel Casas ni he hecho el Musical Express, ni he sido amigo de Celia ni Tito... pero me hubiese gustado serlo. A... Y de Charli Parker.

  ResponElimina
 4. Començàvem al Mas&Mas (què "tancava" amb Thunder d'AC/DCi acabàvem a La Boite!!

  ResponElimina