divendres, 22 d’abril del 2011

PARC D'ATRACCIONS LA FOIXARDA. Montjuïc. (1929-1930)


*1930.- Un dibuix del Parc d'Atraccions de la Foixarda publicat a la revista La Ilustración Ibero-Americana (núm. 2. Febrer 1930)

*1929.- Una de les atraccions de La Foixarda. Al fons l'efímera Torre Jorba. (Foto: Zerkowitz)

Coincidint amb l'obertura de l'Exposició Universal de Barcelona de 1929 es va instal.lar a la zona de la Foixarda el primer parc d'atraccions de la història de la muntanya de Montjuïc. Les atraccions més destacades d'aquest complex eren una muntanya russa de grans dimensions i un trenet de vapor, que feina un llarg recorregut de gairebé dos quilòmetres fins als voltants del Palau Nacional. També disposava de cavallets, barraques de fira i altres petites atraccions. La nit del 23 al 24 de juny de 1929 s'hi va celebrar una gran revetlla de Sant Joan
En acabar l'Exposició aquest parc fou desmuntat i una gran part de les atraccions van ser venudes a d'altres exposicions o van passar a formar part del Maricel Park, que s'inauguraria mesos després (a l'estiu de 1930) a la mateixa muntanya de Montjuïc.

*1929.- Una imatge del barranc de la Foixarda durant l'Exposició Univesal de 1929 amb les atraccions que s'hi varen instal·lar. Al fons es poden veure els arbres de l'avinguda de l'Estadi. (Foto: Arxiu Carles Salmerón).


*1929.- Imatge nocturna del parc d'atraccions de la Foixarda il·luminat, amb la torre dels magatzems Can Jorba a la dreta i la torre Asland al fons. (Foto: Arxiu Cuyàs).

*1929.- Vista d'una maqueta de la muntanya russa i de la resta d'atraccions instal·lades a La Foixarda durant l'Exposició. (Foto: Luis Ramon Marín)


*1929.- Les atraccions de la Foixarda en ple funcionament durant la celebració de l'Exposició. 

*1929.- Excel·lent imatge de les instal·lacions del parc d'atraccions. Al fons es pot veure el Palau Nacional i a la dreta la terrassa de la cerveseria alemanya Oberbayern. (Foto: Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya. IEFC).
 

2 comentaris:

  1. El que et deia al meu bloc comentant el teu: no havia vist mai fotos del parc de l'exposició. Molt maques!

    ResponElimina
  2. El parc és va muntar a sobre de l'Estadi Català?

    ResponElimina