dijous, 9 de juny del 2011

CANÒDROM KENNEL DE SARRIÀ (1935-1938) CANÓDROMO BARCELONA (1940-1944)

*1936.- Un anunci de les curses de llebrers que es van celebrar al Kennel de Sarrià coincidint amb el cinquè aniversari de la proclamació de la República.

Quan el Real Polo Club va abandonar les instal·lacions que tenia a la carretera de Sarrià el 1932, l'ampli parc esportiu que va deixar enrere va ser ocupat als pocs anys pel complex esportiu Piscines i Sports i pel canòdrom Kennel de Sarrià. Aquest canòdrom situat rera el camp de l'Espanyol va ser inaugurat a l'octubre de 1935, ocupava espais de l'antiga pista d'hipica del Polo i va acollir curses de llebrers fins al final de la Guerra Civil.
Disposava de dues tribunes, un paddock de forma hexagonal on es feia el pesatge dels llebrers i tenia al costat una pista annexa de cendra per curses motociclistes de dirt-track.
Cal destacar que en aquells anys hi havia un altre canòdrom amb el mateix nom, el Kennel Club, inaugurat un any abans i situat al final de la Diagonal (aleshores Avinguda 14 d'abril) al costat de les noves instal·lacions del Polo Club.
Durant la Guerra Civil a partir de l'agost de 1936 els treballadors del canòdrom el varen intervenir, iniciant un periode d'autogestió en el que assignaven part dels seus guanys a finançar les milícies antifeixistes.
Acabada la Guerra el Kennel de Sarrià va canviar el seu nom convertint-se en Canódromo Barcelona, nom amb el que va continuar les seves activitats fins el 1944. En la seva ultima etapa (1945-1946) el canòdrom va fer les funcions de velòdrom ja que acollia proves ciclistes.

*1942.- Anvers i revers d'un val bescamviable per una entrada de preferència del Canòdrom Barcelona, que algunes botigues obsequiaven als seus clients.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada