dimarts, 6 de setembre de 2011

PERFUMERIA LAFONT. Passeig de Gràcia / Casp. (1905-1920's)


A començaments del segle XX l'emergent Eixample va anar poblant-se progressivament de comerços i botigues, algunes d'elles foren les expressions més genuines de l'estil arquitectònic i decoratiu dominant a l'època: el modernisme. Entre les botigues modernistes més elegants cal destacar la Perfumeria-Guanteria Lafont, oberta l'any 1905 al número 4 del Passeig de Gràcia cantonada amb Casp als baixos de la casa Pons.
El negoci de parfums dels Lafont venia de lluny i era el més antic de la ciutat. Fundat el 1790, se'l coneixia popularment com La perruqueria del Rei i va arribar a tenim un gran renom, no només a Catalunya sino també a Espanya i a l'estranger.
L'obertura de la botiga del Passeig de Gràcia per iniciativa del propietari Ricard Palou va ser tot un esdeveniment per la bellesa de la decoració d'un establiment en el que hi destacava la seva secció de postissos i pentinats.

4 comentaris:

 1. Quina preciositat! Et fa sentir l'olor de colònia!

  ResponElimina
 2. Por qué no se habla de la que tenían en plaça Sant Jaume cantonada Ferrán? Fue la primera perfumería Lafont, ya que databa de 1790.
  No encuentro fotografías por ningún sitio.

  ResponElimina
 3. Si, es verdad, no hay información por ningún sitio y he buscado y buscado, yo trabajé aquí entre los años 76 y 81, me haría mucha ilusión ver fotos, aunque la tenga grabada en mi memoria.
  Un saludo!

  ResponElimina